Karl-Erik Nilsson: Blir svårt att flytta fotbolls-VM 2018 och 2022

12 min

Det ska till några ”exceptionella oegentligheter” för att Fifa ska riva upp besluten att VM ska hållas i Ryssland (2018) och Qatar (2022), det menar Svenska Fotbollförbundets ordförande.

I kölvattnet av mutanklagelserna mot Fifa och ordförande Sepp Blatters beslut under tisdagskvällen att kliva av ordförandeposten spekuleras det nu om man bör riva upp besluten att tilldela fotbolls-VM till Ryssland (2018) och Qatar (2022).

Men Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson tycker inte att VM-turneringarna, som omgärdats av rykten och anklagelser om mutor, bör flyttas.

– Nej, inte om det inte dyker upp några exceptionella oegentligheter, säger Nilsson till P1 Morgon.

Vad skulle det kunna tänkas vara?

– Ja, det är ju precis det som utreds just nu va. Men det är klart att om det har förekommit korruption, mutor och oegentligheter som inte är acceptabla, då måste man vara beredd att diskutera. Men jag tror att det är en väldigt svår apparat med tanke på alla avtal och överenskommelser som har gjorts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista