• Fotbolls-EM är över för Sveriges och för min del. Landslaget reste hem från Pornichet idag och jag reser hem i morgon. Så det är dags att summera det hela i mitt sista blogginlägg. Det blir en lista med mina tio största upplevelser under detta EM – med Sverige-fokus.

 • Sveriges Radios Daniel Alling träffade svenska fans efter förlustmatchen mot Belgien som innebär att Sverige är utslaget ur EM. 

  – Bedrövligt. Man känner en tomhet. Man åker hit och uppladdningen hur bra som helst. Få se medioker match i mina ögon, säger Markus från Helsingborg.

 • Ett uteblivet mål fick svenska spelarna att rasa efter förlustmatchen mot Belgien.

  Men domaren hade blåst av då han ansåg att Berg spelat ojust.

  – Jag blev förbannad, säger Berg till Radiosporten.

 • Zlatan Ibrahimovics landslagskarriär är över. Förlusten mot Belgien blev Zlatans 115:e och sista landskamp.

  – Jag kommer få ont i magen varje gång landslaget spelar. Lilla killen som kom från Rosengård gjorde Sverige till hans land, säger Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

  Hur kommer det gå för landslaget utan Zlatan?

 • De har delat rum tillsammans i alla landslagsår. De lämnade planen på Stade de Nice tillsammans som sist av alla. Och de kom tillsammans till pressen efter matchen - Kim Källström och Andreas Isaksson.

  – Det är mest tomt nu, det kändes ledsamt i omklädningsrummet, säger Kim Källström till Radiosporten efter förlusten mot Belgien.

 • Erik Hamréns slutar i landslaget. Direkt efter matchen mot Belgien var det många känslor hos den före detta förbundskapten.

  – Just nu kommer jag att sörja, säger Hamrén till Radiosporten.

 • Sverige har spelat klart i EM. Belgien vann ödesmatchen med 1-0.

  – Det känns tomt. Vi trodde verkligen på det här, säger Sebastian Larsson till Radiosporten efter matchen.

  Vad tycker ni om Sveriges EM?

 • Enligt Fotbollskanalen gör förbundskapten Erik Hamrén en förändring i startelvan till den avgörande gruppspelsmatchen mot Belgien. Marcus Berg ersätter John Guidetti.

 • Osäkerhet kring spelstil, en het Axel Witsel och en bättre stämning i gruppen utan skadade Vincent Kompany. Det är några ledtrådar som den belgiska journalisten Frank Buyse ger inför Sveriges EM-match mot Belgien.

 • Sista gruppspelsmatchen mot Belgien är en måstematch för Sverige. Seger och det blir åttondelsfinal. Oavgjort eller förlust så är Sverige utslaget. Här svarar Radiosportens expert Richard Henriksson på fem heta frågor inför matchen.

 • I sportsnack EM-special diskuterar vi Sveriges insats hittills under mästerskapet i Frankrike. Vad får landslaget för betyg av sportpanelen? Hör Expressens Noa Bachner, SVT:s Therese Bosta och Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson analysera Sveriges EM-spel, blicka framåt mot Belgien-matchen och vad den här EM-insatsen kan få för påverkan på kommande landslag.

 • I dag på presskonferensen dagen innan ödesmatchen mot Belgien i fotbolls-EM kom beskedet från Zlatan Ibrahimovic. EM blir hans sista i landslaget. Radiosporten har pratat med tre krönikörer om beskedet och om hur stor Zlatan varit för svensk fotboll.

 • Inte ett eget mål. Inte ens ett skott på mål. Men seger mot Belgien så är Sverige klart för åttondelsfinal. Lyssna på franska skolbarnen som sjunger svenska nationalsången ihop med bilder som reporter Andreas Lundin tagit i Frankrike under EM.