Foto: Paul Zyra/Sverigesradio

Sundhage: "Tar på mig förlusten"

Pia Sundhage: ”Oerhört besviken över resultatet”
2:42 min

Sverige dominerade stort mot Norge. Men förlorade ändå. Efter matchen tog förbundskapten Pia Sundhage på sig ansvaret för nederlaget.

Sverige totaldominerade tredjeprismatchen i Algarve Cup mot Norge. Men ändå tilläts norskorna kvittera två gånger om. Matchen gick till straffar, och där var norskorna bäst. Pia Sundhage kan därför räkna in sin första förlust som svensk förbundskapten.  

– Jag är oerhört besviken på resultatet. De två målen vi släpper in är inget bra. Men det gäller att vända det här till något positivt nu, säger Sundhage till Radiosporten.

– Vi spelar väldigt bra i inledningen av matchen. Man måste komma ihåg att de som inledde matchen inte avslutade den. Jag gjorde en del byten. Det fanns överenskommelser med vissa spelare och klubbar om att det skulle vara så. Hade till exempel Kosovare Asllani och Caroline Seger spelat 90 minuter är det inte säkert att det hade slutat så här.

Det låter nästan som att du tar på dig förlusten?

– Jag kan säga att det var mitt fel. Men spelarna lämnar Algarve hela och glada. Nilla Fischer exempelvis. Hon har varit fantastiskt bra, men spelade bara 45 minuter idag, och åker hem hel. Jag har ansvar för bytena och därför tar jag på mig förlusten.  

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Paul Zyra, Portugal
paul.zyra@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".