FotbollsArena-bloggen

Med vår fotbollsexpert Richard Henriksson.

 • Efter en månads uppehåll är det i helgen äntligen dags för tyska Bundesliga att sparka igång igen.

  Halva serien är spelad och redan nu är det givet att Bayern München kommer att ta hem titeln ännu en gång. Men trots det finns det mycket intressant att fokusera på inför omstarten.

 • På söndagen är det extra fokus på engelska Premier League i Sportextra. Där ska jag bland annat kommentera den förmodade debuten för John Guidetti i Stoke på lördagen.

  Min spontana kommentar till att det till slut blev just Stoke för JG är att det borde vara en klubb som passar honom bra. Managern Mark Hughes känner honom från tiden i City och omställningen blir trots allt mindre när man inte behöver byta land, kultur eller ens hemadress vid en utlåning.

  Samtidigt ska man komma ihåg att Guidetti nu ska spela a-lagsfotboll för första gången på nästan två år och det på allra högsta nivå, en nivå man ska komma ihåg att svensken aldrig varit på tidigare.

  Kraven och förväntningarna på John Guidetti är enorma men det vore fel att kräva succé i paritet med den han hade i Feyenoord. 

  En titt på tabellen och förutsättningarna för klubbarna:

 • Radiosportens fotbollsexpert ger sin syn på vilka svar Erik Hamrén helst ska få i matcherna mot Moldavien och Island under vinterturnén.

 • Erik Hamréns unga trupp drar igång ett speciellt landslagsår där första tävlingsmatchen är först i september. Det snackas om att stundande EM-kval blir en möjlighet till att spela in nya lirare i landslaget. Finns några av dessa på den här januariturnén?

 • fotbollsarena-bloggen

  Upplösningen i grupp Champions League-gruppen F blir högdramatisk. Något av storlagen Napoli, Dortmund får inte plats i åttondelsfinal och det känns på sätt och vis tråkigt att det är så.

 • I dessa härliga tider av sista spekulationer, här är min svenska startelva, med kommentarer och motiveringar.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista