Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio.
fotboll - damallsvenskan

Linköping lånar bosnisk forward

Linköping lånar den 20-åriga bosniska spelaren Lidija Kulis från tyska Turbine Postdam, för att täcka upp för korsbandsskadade Linda Sällström.

Linköpings finländska landslagsspelare Linda Sällström slet av korsbandet i ena knät under en landslagssamling, och opererades i fredags.

För att täcka upp på anfallssidan under tiden har klubben nu lånat in forwarden Lidija Kulis från tyska Turbine Postdam. Lånet sträcker sig fram till sommaruppehållet.

– En mycket löpstark, vänsterfotad forward som är målfarlig, säger LFC:s tränare Martin Sjögren om Lidija Kulis, till klubbens hemsida.

Kulis har spelat i i Potsdam sedan 2011, men mest hållt till i b-laget som spelar i den tyska andradivisionen. I fjol gjorde Kulis 22 mål.

– Efter Lindas oturliga skada känns det förstås skönt att få klart med en ny forward så snart, säger Linköpings klubbdirektör Anders Mäki.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".