Foto: Erik Abel / SCANPIX

Juvisy skickade ut Göteborg: "Stor besvikelse"

Marie Hammarström, Göteborg: ”Efter kvitteringen var vi tvunga att chansa”
2:06 min

Det blir ingen semfinal i Champions League för Göteborg. Svenskorna får tacka för sig efter 1-3 hemma mot franska Juvisy.

Göteborg skulle vända ett 0-1 underläge från det första mötet mot franska Juvisy, för att gå vidare till semifinal i Womens Champions League.

Men till en början var det inte tal om någon tokoffensiv från svenskorna.

Lagen kände på varandra och det var snarare gästerna från Paris utkanter som var det spelförande laget.

Men Göteborg arbetade sig in i matchen. Dock utan att skapa rejäla målchanser. Hemmalaget hade svårt att få till anfallsspelet och allt som oftast tog det stopp i höjd med Juvisys straffområde. Att det var mållöst efter de första 45 minuterna var således helt rättvist.

Målen skulle istället komma efter paus.

Göteborg tog ledningen med dryga 20 minuter kvar att spela. Amerikanskan Yale Averbuch lobbsköt från straffområdetsgränsen, och bollen letade sig in i krysset. I detta läge var matchen i förlängningsläge.

Målet tände tillställningen. Tempot blev höge, chanserna fler och duellerna hårdare.  

Båda lagen han med att missa frilägen, innan Juvisy kvitterade. Göteborg fick inte bort bollen från eget straffområde, och Camille Catala kunde enkelt rulla in bollen.

Göteborg flyttade upp och chansade villt sista tio. Men det gick inte. Istället kunde Juvisy avgöra med två mål i matchen slutskede.

– Deras 1-1 är onödigt och avgör matchen. Det är sådant som händer, och det innebär att vi måste öppna upp på slutet. Vi hade en god känsla i andra halvlek, men det vänder snabbt. I första halvlek var tempot för dåligt. Nu känner man stor besvikelse, säger Göteborgs Marie Hammarström till Radiosporten.  

Förlusten innebär att Göteborg är utslaget ur Champions League. Och förmodligen innebär det också att det inte blir något svenskt lag i semifinal. I den sista kvartsfinalen, som spelas i morgon, ska Malmö försöka att vända ett till synes hopplöst 5-0 underläge mot Lyon.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".