Foto: Stefan Jerrevång / TT

Tyresö försätts i konkurs

1:56 min

Det krisdrabbade laget Tyresö går i konkurs. Det bekräftar Tyresös ordförande Hans Lindberg för Radiosporten.

Tyresö FF AB har slutgiltigt försatts i konkurs av Nacka tingsrätt.

Efter att fotbollskanalen publicerat uppgifterna om konkurs under tisdagen bekräftade Tyresös ordförande Hans Lindberg uppgifterna för Radiosporten. Han vill dock inte bli intervjuad.

Klubbdirektören Jimi Thörnberg säger så här till fotbollskanalen efter beskedet:

– På något sett känns det skönt. Nu kan vi påbörja vårt arbetet med ungdomsverksamheten, säger Jimi Törnberg klubbdirektör i Tyresö FF.

I mars uppdagades det att Tyresö Fotboll AB hade miljonskulder. Aktiebolaget som ägde det damallsvenska laget var nära konkurs. Då räddades de av en påbörjad rekonstruktion. Men den 10 juni beviljades bolaget inte fortsatt rekonstruktion och idag blev det alltså klart att Tyresö försätts i konkurs.

Klubbens allsvenska lag har tidigare dragit sig ur damallsvenska efter att allt för många av lagets spelare lämnat klubben.

– Det är klart att det här har påverkat föreningen. Hur det sen kommer slå ekonomiskt det vet vi inte. Det har varit mycket negativa skriverier i pressen som har tagit hårt på ledare och spelare som inte har varit inblande i Tyresö fotboll AB, säger Törnberg.

Kommer ni att starta ett nytt bolag att ta hand om damlaget i framtiden?

– Haha! Nej, det tror jag inte, det ligger långt bort. Vi har gjort den här resan nu och man vet vad det är för någopt. Jag tror inte att det är akuellt att starta ett bolag för att driva elitverksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista