2013, fotboll, Sverige.Tyskland, Kristin Hammarström.
Foto: Scanpix.

Kristin Hammarström gör comeback

2:49 min

Den meriterade landslagsmålvakten Kristin Hammarström är tillbaka. 33-åringen som slutade med fotbollen i januari 2014 gör nu comeback i Göteborg.

Kristin Hammarström har inte själv spelat någon fotbollsmatch sedan januari 2014, men har hållit igång som målvaktstränare i Rynning IK. Men när Göteborg hörde av sig behövde hon inte tveka länge innan hon tackade ja.

– Det är ju roligt att folk fortfarande tänker på en som målvakt, det är ju hedrande. Sen är jag ju inte i någon gammal toppform just nu men jag tror att som målvakt kan du ändå gå på rutin, speluppfattningen borde sitta i ryggmärgen, så vi får se, säger Kristin Hammarström.

Göteborgs ordinarie målvakt Loes Geurts fick en smäll i huvudet under en träning för två veckor sedan och har sedan dess besvärats av huvudvärk. Den unga målvaktstalangen Fanny Lund, 18, har därför vaktat kassen men bakom henne har det inte funnits någon reservmålvakt. Där kommer Kristin Hammarström in.

– I bästa fall ska jag ju inte göra comeback för Fanny gör det där otroligt bra. Det är jätteinspirerande att se henne så ung och ändå så mogen i sitt spel och framför allt i sin mentala styrka verkar hon otroligt stark. Vi får se, jag ska finnas med så att de får lite lugnt, ifall det skulle hända Fanny något, säger hon.

– "Krisse" var nummer ett i Sverige när hon slutade. En fantastisk målvakt, jag är övertygad om att hon fortfarande håller en mycket hög nivå och är tacksam över att hon ställer upp för oss nu, säger tränaren Stefan Rehn till klubbens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista