fotboll - superettan

Hammarby sparkar Berhalter

3:24 min

Superettanklubben Hammarby sparkar tränaren Gregg Berhalter med omedelbar verkan. Han ersätts av Thomas Dennerby, skriver klubben på sin hemsida

Amerikanen Gregg Berhalter tog över Hammarby inför säsongen 2012 med det uttalade målet att gå upp i Allsvenskan. Laget började bra men tappade i mitten av säsongen och kom till slut på en fjärdeplats, och missade därmed kvalplatsen.

Denna säsong har det gått sämre och Hammarby har länge legat i mitten av tabellen. Det stora problemet för laget har varit offensiven, där man bara gjort tolv mål på 15 matcher i Superettan. Därför väljer Hammarby nu att avsluta samarbetet med Berhalter.

– Resultaten och spelet har inte levt upp till våra förväntningar. Inte bara våra förväntningar utan även andras. Vi ligger på sjunde plats [åttonde, red anm] i Superettan efter 15 omgångar och det är inte alls vad vi hade tänkt oss, säger Hammarbys ordförande Kent Hertzell till Radiosportens Gustav Landmark.

Ny tränare för Hammarby blir nu Thomas Dennerby. Dennerby var senast förbundskapten för damlandslaget, men har ett förflutet i Stockholmsklubben. Som spelare var han i klubben mellan åren 1977 och 1985, och 2001 var han med och tog SM-guld som assisterande tränare.

– Vi ville klart med en ersättare innan vi sparkade Berhalter. Annars är det ganska meningslöst att sparka någon om man inte vad som händer sen. I Thomas Dennerby får vi en tränare med erfarenhet och en lagbyggare. Ett nytt ansikte hos spelarna kan också leda till en nytändning. Det får vi hoppas på, säger Hertzell.

Dennerbys kontrakt gäller säsongen ut med option på ett år till.

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista