STOCKHOLM 20180910 Sveriges Isaac Kiese Thelin och Turkiets Okay Yokuslu under måndagens fotbollsmatch i Nations League (herrar, division B, grupp 2) mellan Sverige och Turkiet på Friends Arena i Solna.  Foto: Claudio Bresciani / TT
Foto: Claudio Bresciani/TT

SPECIAL: 3 spaningar från Sverige-Turkiet

Radiosportens reporter Andreas Lundin hittar tre slutsatser efter Sveriges snöpliga förlust mot Turkiet.

Tre spaningar efter matchen:

  • JANSSON ETT OSÄKERT KORT: Pontus Jansson ersatte sjuke Andreas Granqvist i mittförsvaret. Men det gick inte lika bra nu som när han fick hoppa in i VM-premiären mot Sydkorea. Slarvade i flera uppspel, räddades av en jätteräddning från Olsen när han missade markering och hade orsakat straffspark om det inte blivit offside i en annan situation. Missade nickduell vid Turkiets 3-2-mål och det är inte ofta Sverige släpper in tre mål i en och samma match. Till Janssons försvar ska sägas att han haft ont om speltid i klubblaget Leeds och kanske var lite ringrostig.
  • KIESE THELIN TOG CHANSEN: Isaac Kiese Thelin tog chansen när han fick spela på topp från start. Ett mål och bra samspel med Marcus Berg och bäst på plan enligt expert Richard Henriksson. Men just nu känns det nästan viktigare att Berg hittar målet än att hans kollega gör det. Bergs mållösa landslagsminuter är många nu och han brände två frilägen mot Turkiet.
  • CLAESSON STORTRIVDES: Victor Claesson spelade mest högermittfältare i VM. Men i skadade Emil Forsbergs frånvaro fick han chansen till vänster. En position han är van med från klubblaget. Och Claesson stortrivdes. Var på härligt spelhumör fram till att krafterna tog slut och krönte insatsen med ett vackert mål.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".