• Supercharged Pitbulls har spelat tillsammans i 5 år och nu har de skickat in ett bidrag till Svensktoppen nästa med låten Pretty Girl.

  JA! var med och tävlade i Svensktoppen nästa förra året. Ett mycket svängigt gäng som funnits sedan 2010. De spelar i busskurer, på marknader, utanför och inne på olika krogar, caféer, och resturanger. 

 • Onsdag 10 april 2013

  Vi fortsätter lyssna på bidrag som kommit in till Svensktoppen nästa 2013. Låten "Hitta sig själv" är skriven av Mike Haines Gärding och musiken står Patrik Öberg för. Den handlar om personlig mognad.Elvira Kvant består av två personer; Linda Elvira Bonaventura och Oskar Kvant. "Öppen inför livet" är den låt som Linda skrev när hon upptäckte att hon var kär i Oskar och hoppades att det skulle kunna bli de två. Ett år senare var de ett par och spelar dessutom ihop sedan dess. • Idag lyssnar vi på två bidrag som kommit in till Svensktoppen nästa 2013.
  Anna-Lena Olmås är en sångerska från Mora som har gjort flera CD-produktioner och en ny är på gång. Idag får vi höra henne sjunga låten "Ingen chans".
  Sång: Anna-Lena Olmås
  Musik: Christer Sandberg
  Text: Anita Hjelt & Lars E. Carlsson
  EKO består av Anna lidman och Hannes Lundberg från Skellefteå samt Michael Ottosson från Bengtfors. Låten "Yellow" spelades in i vardagsrummet i en villa i Skellefteå och den här ni här.

   

 • I dagens program av Hembränt får vi lyssna på två tjejer som skickat in var sitt bidrag till Svensktoppen nästa. Sarah Sackerud är född och uppväxt i Umeå. Hon skriver musik och spelar in med Johan Wållberg i Sörmjöle, Umeå. Emelie Sandström är född i Vännäs och började sjunga redan som sexåring i kör. Hon har gått en treårig musikutbildning i Umeå och nu får vi höra henne sjunga i Hembränt.

 • Onsdag 13 mars 2013

  Dagens första låt kommer från en trettioåring som heter Magnus Forsman. Han bor i Ursviken men är uppvuxen i Lövånger. Låten heter "I hope she can be heard" och handlar om hans biologiska mamma och om de omständigheter med fattigdom, krig och annat som gjorde att hon tvingades att lämna sitt barn till andra.Ett av bidragen vi fått in till årets Svensktoppen nästa är Niklas Andersson med låten "I don't belong here". Till vardags är han körsångare och engagerad i KFUM, Umeå. Han har även medverkat som sångare i musiksagan "Operation rädda parken". 

 • Onsdag 6 Mars 2013

  De två bröderna Andre och Fredrik Hansson från Robertsfors, älskar sommaren. Saknaden av att känna varm sand mellan tårna var så stor så de spelade in en låt som handlar om just sommar och allt som hör sommaren till. Den andra låten vi får höra idag heter "So many faces". Det är en låt som Erik Hortell skrivit och spelat in under kursen "Skapande musik" på Umeå universitet. Erik spelar även i rockbandet Sans Four som tidigare varit med i Hembränt.
  Erik Hortell – gitarr
  Ola Sällström Nilsson – sång, munspel
  Joseph Hegarty – piano, bakgrundssång
  Alice Dursjö – bakgrundssång

 • Onsdag 27 februari 2013

  Malin Frimodig har tagit hjälp av sin vän Sebastian Mårtensson som producent för att spela in låten "Bom Bom Bom". Malin har tidigare vunnit musiktävlingen Gulddunken.
  Bandet Sans Four bildades våren 2011. De kommer från Umeå/Vännäs och spelar äldre rock- och bluesinspirerad musik.

  Erik Hortell – gitarr
  Robin Rehnström – gitarr, sång
  André Ekström – bas, sång
  Samuel Fransson – trummor

 • Onsdag 6 februari 2013

  Den här gången musik från Vanessa Mångsén, Umeå, numera bosatt i Uppsala. Och Projekt 8 (Christoffer Dahlberg, Tomas Ekström, Robin Tjernlund och Tim Tjernlund) från Hörnefors.

 • Onsdag 29 Januari 2013

  Maria Örnberg och Ola Oscarsson har spelat in en cover på låten "Så speglas kärleken". Maria kommer från Lycksele men flyttade ner till Skåne för 2½ år sedan då hon fick jobb på en ridskola. Där träffade hon Ola och nu bor de tillsammans och föder upp höns, ankor och vaktlar. Deras dröm är att kunna försörja sig på uppfödningen och musiken.
  Den andra låten i dagens hembränt får vi av gruppen Engraved. Johan Eklund och Martin Runnzell är de två medlemmarna och har funnits ända sedan ett tidigt 90-tal. Efter ett långt uppehåll har bandet nu återuppstått och har nyligen spelat in en demo.

 • Onsdag 23 Januari 2013

  Dagens första låt kommer från tre killar som går digital musikproduktion i Storuman. Låten heter "Varma dagar och heta nätter" och är skriven och producerad av: Pontus Forsberg, Robin Gogberg och Oskar Bergqvist.

  Den andra låten vi får höra idag kommer från artisten Tigern och låten heter "Kalla mig". 
  Lars Lundström, Tigern, kommer ifrån Umeå och var en av gulddunk finalisterna 2010.

 • Onsdag 16 Januari 2013

  Bandet Grande luxe startade 2009 och rör sig i genren melodiös pop/rock. De bjuder oss på dagens första låt som heter "Rain".

  Trummor - Mikael Emsing
  Bas - Per Lönnberg
  Sång - Anders Lidgren
  Gitarr - Mattias Eklund

  Dagens andra band heter "All this time you've been waiting for this" och har funnits sedan 2007. De började spela "emorock" men märkte snabbt att de låtar som var lugnare fungerade bättre så de fortsatte på det spåret. 
  Dagens andra låt kommer från deras temaskiva, till och med i krig kan hitta kärlek, och heter "The war to end all wars". 

  Bandmedlemmar:
  - Niklas Larsson
  - Joel Lundmark
  - Åsa Grundberg
  - Emil Holmgren

 • Onsdag 9 Januari 2013

  Skellefteåtjejen Elin Bolin har sysslat med musik länge och har varit med i Hembränt förut. När hon inte skapar musik arbetar hon med teater. Dagens första låt heter Svensk Folkmusik.

  Dagens andra låt kommer från Sara Karström, Umeå. Hon arbetar Svetsare på en industri. Musiken har alltid varit ett stort intresse för Sara och det växte sig ännu större då en musiklärare uppmuntrade henne att sjunga. Efter det sjöng hon på skolavslutningar, olika konserter, musikaler och nu i P4 Västerbottens Hembränt.

  Programledare: Carolina Miskovsky och Sven Lindahl

 • I Hembränt idag fick vi först lyssna på ett Umeåband som heter Marrakech. De började spela tillsammans i mars 2012 och har skrivit låtar för fullt sedan dess. Musiken de spelar är 70-tals inspirerad rock med svensk text.

  Sång och gitarr: Per Kjell
  Gitarr: Edvin Norén 
  Bas: Stefan Dellbring
  Trummor: Erik Gunnarsson

  Den andra låten vi fick ta del av idag heter Fristad av bandet Lärkträdet.

  Sång och akustisk gitarr: Freyr Flodgren
  Elgitar: Ludvig Söderström
  Piano: Kristofer Morhed
  Trummor: Mikael Sundquist
  Kontrabas: Sven-Mikael Konstantin
  Ljudtekniker: Joel Löf

  Programledare: Carolina Miskovsky och Sven Lindahl

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista