• Avslutningsvis i veckans program fick jag den stora äran och friheten att få välja en sista låt att ta det stora farvälet med, och såklart att det blev den här.

  Åttiotalshitten Dancing With Tears In My Eyes blev alltså den sista låten jag spelade i P3-Star på ett himla bra tag. Lite vacker symbolik känner jag att det blev där. Dans, tårar, melankoli men även glädje och lite kärlek.

  Tack till alla jag jobbat med genom säsongerna, alla artister och framförallt till dig som lyssnat och läst bloggen.

  Puss och kram och hejdå!

  Kitty

 • Det är sorgligt att behöva lämna P3-Star känner jag, men jag kommer ju komma tillbaks, även om det dröjer ganska länge, och att få en bäbis är ju ändå ett bra skäl att vara borta från jobbet..! Och du som lyssnar får ju en fantastisk ersättare som du säkert redan känner.

  När jag nu inför mitt avsked har kollat tillbaks på min tid här, så kom jag och tänka på en av de gångerna när jag och vår förra reporter Hanna Eklöf hade ett av våra musiksnack,

  och den gången jag tänker på så pratade vi om låtar som tar upp tabun, tex så insåg vi att det faktiskt finns ganska många som gjort låtar om onani, och dessutom kvinnlig sådan, så här kommer min favorit bland dom.

  Jag hittade nån remix, med en video som summerar min fäbless för åttiotalet ganska bra, tycker jag!

  Kram!

  Kitty

 • Jag berättade i mitt avskedsprogram "Best Of P3-Star enligt Kitty" om den gången jag gjorde en skylt och tog med till Globen och melodifestivalen, här har du ett litet bildspel av skyltens framfart. Som du ser: den gjorde succé! ...innan den försvann spårlöst, vi vet fortfarande inte var den är...!

  Kram!

  Kitty

 • Jag har tagit upp ämnet förebilder med många av P3-Stars artister genom säsongerna. Vissa har inte tänkt så mycket på det, andra blir lite störda och tycker inte att dom har det ansvaret, att dom är musiker som gör musik och så är det inte mer med det... 

  Första gången jag skulle träffa Rebecca och Fiona så hade jag helt ärligt inte några speciella förväntningar, jag tänkte mest att dom bara var glada partybrudar som gillade att göra musik och spela skivor.

  Så fel jag hade.

  Det var inte bara det att jag blev väldigt glad och peppad av att träffa dom utan ännu mer slogs jag av hur jäkla smarta dom var. Dom sa så himla bra grejer som jag liksom bara längtat efter att få höra här inne i studion. Ja, och ni som lyssnade då, kanske minns att jag till och med belönade dom när dom kom hit en andra gång med ett fint pris, dom blev nämligen utnämnda till "Bästa förebilder i P3-Star 2011" och fick en buckla i äkta fejksilver.

  Kitty

 • En av dom göttigaste låtarna vi spelat under min tid på P3-Star är Robyn med Konichiwa Bitches, den är full av fina Teddybears-influenser, och det är ju inte så konstigt när det är Robyn och Klas Åhlund som har gjort låten.

  Och den här dängan har även fått ge namn åt Robyns eget skivbolag som följdaktligen heter Konichiwa Records.

  Och videon, ja den är nästan ännu bättre än låten, så här har du den: 

  Så fina och roliga outfittar!
  Kram!

  Kitty

 • I programmet hade jag ju en ganska lång utläggning om mina favoriter bland dom lite nyare electrobanden. Och, självklart så lovade jag att följa upp med göttiga videosar här på blorren:

  Och jag börjar med Justice:

  Först ut blir låten D.A.N.C.E.:

  Och nu, Justice vs Simian med dängan We Are Your Friends:

  Där hade vi justice, hoppas du gillade videosarna, ses i nästa inlägg, kram!

  Kitty

 • Jag fortsätter mina lite nyare eclektrofavoriter. Från Justice över till Hot Chip.

  Vi börjar med låten Ready for The Floor:

  Jag får faktiskt lite Miike Snow-vibbar där... 

  Nu mer Hot Chip med låten Over And Over:

   Och tillslut, Hot Chip med Boy From School:

  Tack för det, Hot Chip, bra jobbat!!

  Och kram från mig!

  Kitty

 • Nu, i djungeln av mina electorpärlor blir det Chromeo!

  Vi börjar med Chromeos första stora hit Needy Girl:

  Skön parodi på dom stora hip-hop-stjärnorna där, men nu går vidare med Chromeo och lite nyare låten Don´t Turn The Lights On:

   Tack för det, Chromeo! ...och puss från Kitty

 • Nu har vi kommit till min sista elektroniska favorit i dom här 4 inläggen. Och jag avslutar med( Management eller) MGMT, vi börjar med låten Kids:

  Och nu, mer MGMT med låten som länge var min stora-bäst-i-världen-låt: Time To Pretend: 

  Där, nu har jag lagt in 4 inlägg fulla av mina fina, lite nyare electro-favvisar, hoppas du antingen hittat nåt nytt att gilla eller återupptäckt nåt du glömt att du älskade. Kram!!

  Kitty

 • I programmet spelade vi manchester-duon Chemical Brothers och låten Hey Boy Hey Girl från 1999 som får påminna om att vi dansat galet till musik gjord med synthar och datorer länge, den här David Guetta är kanske inte så cool och nyskapande som han tror…! ;)

  Men jag tänkte lägga till linte till Chemical Brothers som bonus här i bloggen:

  Nämligen i form av låten Setting Sun. På nittiotalet vad Chemical Brothers extremt coola, och då skulle helst alla se ut och klä sig precis som i den här videon. Men det är inte bara en bra låt, nejdå… För: 

  1. Genom hela låten ligger en snygg loop från Beatles flummiga med fantastiska låt Tomorrow Never Knows från skivan Revolver från 1966.                                                                      
  2. Han som sjunger är ingen mindre en Noel Gallager, en av dom fulsnygga bröderna från Oasis, som just då, 1996, hade sin storhetstid.

  Nu, med all den infon i ryggen tycker jag att det är det dags att kolla på videon:

  Tack för det och kram från mig

  Kitty

 • Här nedanför är det bara att klicka och njuta av Fisherspooner från NY med deras genombrottslåt Emerge.

  Jag gillar faktiskt deras senare grejer ännu mer, tex skivan Oddessey. På den plattan ligger en låt som heter Everything To Gain, och när jag rotade runt på nätet så hittade jag en video till den låten som några amerikanska barn gjort, jag skrattade ihjäl mig, den är så söt, så himla rolig för dom har försökt vara lite arty, och lagt ner hela sin själ i videon. Effekter, zoomningar och sånt… Jag lägger denhär i bloggen, vi alla måste få njuta av den…. Undrar vad killarna i Fisherspooner själva tycker om den…?

  Haha, dom är väl söta, kidsen?

  Kram från Kitty

 • Ladytron är ett band från Liverpool, England som har gjort fantastisk musik ända sen starten 1998, och den här låten, Playgirl, räknas till sammans med tex Seventeen som deras genombrott. Och när du tittar på videon till just Playgirl så kommer du nog, precis som jag, tänka att dom här, dom har nog kollat en del på Kraftwerks gamla videor…

  Jag slänger med ett par nyare videor med Ladytron här nedanför med, så att ingen missar deras fantastiska utveckling.

  Först Destroy Everything You Touch

  Och Sugar, en annan fantastisk låt där Ladytron blandar indie och snygga gitarrer, vilt med syntharna…

  Det var allt från mig och ladytron just nu...

  Kitty

 • I vår synth/electro-special så spelade vi ju såklart legendariska pioniärerna Kraftwerk med en av deras stora hittar The model.

  En ovärderlig influens för dagens musik…

  Och vill du höra mer av Kraftwerk så är det bara att klicka på länken (man fick inte bädda in) och lyssna på:

  Kitty

 • Jag ringde upp Amanda Jenssen som strax släpper skiva i vår fina programpunkt Fråga Från Fan, nu i veckan. Det var en Alex som ville veta varför Amanda aldrig har skor på sig. vill du höra det flummiga svaret igen, så är det bara att lyssna på showen igen här på sidan. När Amanda och jag pratat klart lyssnade vi på den här låten: 

  Det verkar inte finnas nån video än, tyvärr...

  Håll till godo, ändå. Tack och puss och kram från Kitty

 • Reggae-electro-Stockholms-duon Fritjof och Pikanen var hos oss på besök i veckan, och gillar du dom så har vi fått några signerade F&P-skivor att tävla ut. Den hittar du här på P3-Star-hemsidan. Och videon till deras dänga Shivoy, den ligger precis här nedanför, den innehåller bla två dansartjejer som känns väldigt gött 90-tals Dr-Alban-inspirerade.

   

  Visst är dom fina? Kram!

  Kitty

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista