• Mattias Alexandrov Klum Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  1 av 2
  Sara Danius.
  2 av 2
  Pressmeddelande 2108-12-19

  Sara Danius har tyvärr tvingats lämna återbud till sin medverkan i Vinter i P1. Ny Vintervärd blir fotografen och filmskaparen Mattias Alexandrov Klum som också stod högt upp på lyssnarnas önskelista. Vinter i P1 med Mattias Alexandrov Klum sänds på nyårsdagen. Katarina Wennstam inleder på juldagen i stället för Sara Danius.

 • Pressmeddelande 2018-12-16

  Ikväll klockan 20.37 släpptes Musikhjälpens programledare Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz ut ur glasburen på ”Kärlekens torg” i Lund. Under de sex dygn trion direktsänt har rekordantalet 606 337 engagemang genomförts runt om i Sverige till förmån för Musikhjälpens kamp för allas rätt att funka olika. När sändningarna var över hade Musikhjälpen samlat in 50 550 204 kronor. Den mest önskade låten under veckan var “Shallow” med Lady Gaga och Bradley Cooper och den mest önskade artisten blev Queen.

 • Kristin Amparo, Owe Thörnqvist, Anders Berglund med flera artister möter Sveriges Radios Symfoniorkester i ”Alla tiders musikfest med P4 Plus” i februari. Foto: Stina Gullander, Jarl Ekenryd, Johan Ljungström
  Pressmeddelande 2018-12-14

  Den första och andra februari 2019 blir det ”Alla tiders musikfest” med Sveriges Radios Symfoniorkester och ett stort antal av landets mest folkkära artister i Berwaldhallen. Under kapellmästare Anders Berglunds ledning sätter artisterna Owe Thörnqvist, Ann-Louise Hanson, Kristin Amparo, Petra Marklund, Nina Söderquist och Oscar Magnusson ljus på den framgångsrika webbkanalen P4 Plus, med hitsen från 60-, 70- och 80-talets topplistor. Det skiljer 56 år mellan konsertens äldsta och yngsta artist, men alla delar kärleken till tidlös musik.

 • Pressmeddelande 2018-12-14

  Nu laddar P4 för ännu en härlig radiojul med allt från julkonserter och traditionsenlig uppesittarkväll till program om elbilar och om revoltåret 1968. Det blir också program om Arne Weise och om julen förr och nu med Stina Wollter. Som vanligt är det DJ Clabbe som firar in det nya året och i början av januari sänder Radiosporten sina årskrönikor.

 • Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren leder P3 Guld 2019.
  Pressinbjudan 2018-12-11

  Lördag 19 januari är det dags för den 17:e upplagan av Sveriges största musikgala – P3 Guld. För tredje året i rad arrangeras P3 Guld på Partille arena utanför Göteborg och som alltid sätts liveuppträdanden i centrum på denna hyllningsgala till svensk musik. P3 Guld 2019 leds av Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren och direktsänds i P3, SVT1 och SVT Play.

 • Cilla Benkö, Sveriges Radios VD Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  1 av 2
  Debattartikel 2018-12-06

  Vd Cilla Benkö och Gabriel Byström, strateg på Sveriges Radio skriver om utvecklingen för public service i Europa i en debattartikel. (Update: English language version of the article available "Public service broadcasting under threat").

 • 2012 inträffar en tragisk olycka i varghägnet på Kolmårdens djurpark. För första gången på nästan 200 år dödas en människa av vargar i Sverige. Guiden som förolyckas är erfaren, utbildad biolog och betraktas som en av de som har bäst kontakt med vargarna. Hur det kunnat ske verkar först vara ett mysterium, men efter hand framkommer allt fler detaljer. I P3 Dokumentär om Vargolyckan på Kolmården berättar guidens kollegor och familj för första gången om den uppmärksammade händelsen. Programmet finns ute i Sveriges Radio Play nu och sänds i P3 på söndag 9 december kl 18.03.

 • Pressmeddelande 2018-12-05

  På måndag startar SVT:s, Sveriges Radios och Radiohjälpens gemensamma maratoninsamling Musikhjälpen 2018 och nu är det klart vilka artister och gäster som kommer att besöka glasburen på Stortorget i Lund. Först ut blir Molly Sandén, First Aid Kit, Joy och Panda da Panda som alla gör programledartrion Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz sällskap under sändningens första timmar. Dessutom blir det internationellt besök när Jamie xx dj:ar i glasburen under den traditionsenliga klubbkvällen på fredagen.

 • Lena Nordlund Sveriges Radios julvärd 2018 P1 Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2018-12-04

  I år är det Lena Nordlund, programledare på Vetenskapsradion som är julvärd, och hon kommer att ta med sig en drös ljusslingor till studion för att få lite julstämning.
  – Jag älskar ljus och glitter som verkligen behövs så här års så jag gladde mig väldigt åt den nobelprisbelönade upptäckten LED-ljus.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista