• Ardalan Esmaili
  Pressmeddelande

  Alla var de ikoner, alla blev de mördade: Motown-legendaren Marvin Gaye, reggaemusikens stora röst Peter Tosh, filmregissören Pier Paolo Pasolini och latino-popens superstjärna Selena Quintanilla Perez. I P1 Dramas nya serie ”Om 25 minuter är jag död” berättar ikonerna själva i fyra fristående avsnitt om de sista dramatiska minuterna av sina liv. Det handlar om kändisskap, berömmelse, ära, pengar, sex, våld, kärlek, politik och mörker. Alla avsnitt av serien släpps idag i podden P1 Drama.

 • Rock’n’rollegenden Chuck Berry och Ljungbybon Thomas Einarsson Foto: Thomas Einarssons privata
  Pressmeddelande 2019-03-13

  Rock’n’rollegenden Chuck Berry dog den 18 mars 2017. Den 14 mars släpps dokumentären ”Chuck och jag”. Den handlar om hur Thomas Einarsson från Ljungby som barn ser Chuck Berry på TV, blir ett fan och 40 år senare håller tal på hans begravning. Sänds även i P4 den 7 april 12.00.

 • Programchefen Bibi Rödöö ser fram emot lyssnarnas bidrag. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-03-13

  I år fyller Sommar i P1 60 år och för 13:e året i rad kommer en av värdarna att ha titeln Lyssnarnas Sommarvärd. På söndag 17 mars öppnar telefonsvararen för alla med en önskan att bli Sommarvärd i P1.

 • Josephine Forsman vid Jimi Hendrix Memorial
  Pressmeddelande 2019-03-11

  Josephine Forsman, känd som trummis och låtskrivare i bandet Sahara Hotnights, tar med P4-lyssnaren på en resa genom rockens USA med start 16 mars och tio lördagar framåt.

 • Final av Vi i femman - lagen och Malin Olsson
  Pressmeddelande 2019-03-06

  Efter lokalfinaler i alla tjugofem P4-kanaler har nu tre skolor gått vidare till riksfinalen som sänds i SVT Barnkanalen och i P4 lördag 9 mars kl 14.00.

 • #srfrukost 7 mars 2019
  Pressinbjudan 2019-02-28

  Välkommen till ett frukostseminarium om vetenskapsjournalistik och forskning! Seminariet inleds med ett samtal mellan moderator Erik Blix och Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi. Media är välkomna!

 • Spring City
  Pressmeddelande 2019-02-25

  Mellan 1 mars och 1 april tar P4:s 25 lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag till musiktävlingen P4 Nästa. För finallåtarna väntar radiospelningar i Sveriges största radiokanal P4 och vinnarbidraget i riksfinalen får även en utmanarchans på Svensktoppen.

 • Med start i skidbacken vid Björkliden nära Kiruna och på Triangelns tågstation i Malmö den 6 mars reser Sveriges Radios ledning, kanalchefer och medarbetare till strax över 100 platser för att träffa och vända på perspektiven, vi ska lyssna på lyssnarna. Den 17 april avslutas publikturnén i Skövde. Välkommen att träffa oss!

 • Britney Spears
  Pressmeddelande 2019-02-19

  Nu är lyssnarfavoriten P3 Musikdokumentär tillbaka med tio nya program om Sveriges och världens mest intressanta artister. Säsongspremiären, som släpps idag, handlar om världsstjärnan Britney Spears framgång, sammanbrott och återuppståndelse. Det har gått drygt 20 år sedan hon slog igenom med sin superhit “Baby One More Time” och programmet innehåller flera exklusiva intervjuer, bland annat berättar låtskrivaren Alexander Kronlund öppenhjärtigt om Britneys mest turbulenta perioder och Britneys svenska trummis Johan Svensson om livet på turné med superstjärnan. Varannan tisdag släpps en ny P3 Musikdokumentär och i mars kommer program om Kendrick Lamar och Little Jinder.

 • Sociala medier-guiden illustration Robert Jacobsson
  Pressmeddelande 2019-02-14

  De två tidigare versionerna av Sveriges Radios sociala medier-handbok har laddats ner över 100 000 gånger. Nu har en ny version släppts – den här gången är den en nätbaserad guide som uppdateras löpande. Liksom tidigare versioner är den fri att använda av andra redaktioner och journalister.

 • Bota mig! Simon Magnusson
  Pressmeddelande 2019-02-13

  Bota mig! är P1:s nya serie som söker svar på vad kompletterande och alternativa behandlingsmetoder kan erbjuda men också vad forskning anser om det. Vad kan en homeopat erbjuda? Kan maskiner bota allergier? Tryck under fötterna, kan det hjälpa mot barnlöshet? Och varför finns det en konflikt mellan företrädare för de behandlingarna och den etablerade sjukvården? Programmet leds av reportern Simon Magnusson och sänds måndagar kl. 10.35, med start den 18 februari.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista