Ylva M Andersson chef för Sveriges Radio Göteborg

Ylva M Andersson har idag utsetts till kanalchef för Sveriges Radio Göteborg. Hon kommer närmast från jobbet som redaktionschef på TV4 Sverige där hon sedan 2006 varit chef och ansvarig utgivare för TV4:s lokala redaktioner i Göteborg, Borås, Trollhättan, Skaraborg och Värmland.

– Det känns fantastiskt spännande att få axla ansvaret för det breda och komplexa programutbud som produceras i Göteborg med allt från nyheter till Christer och Kaliber, och jag närmar mig uppdraget med stor ödmjukhet. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna stärka och utveckla innehållet såväl i radion som på webben för att säkra lyssnandet i alla åldrar, säger Ylva M Andersson.

Före sin tid på TV4 har Ylva M Andersson under 18 år arbetat på Göteborgs-Posten, där hon sysslade med alltifrån sportjournalistik till utrikesbevakning. Hon var också under några år i mitten av 2000-talet biträdande chef på politik- och ekonomiredaktionen.

Nina Glans, områdeschef för Sveriges Radio område Väst, är övertygad om att Ylva M Andersson kommer bidra till att radion i Göteborg behåller sin starka ställning - med produktion både för den lokala P4-kanalen och alla rikskanalerna - och att verksamheten utvecklas i takt med lyssnarnas krav och förändrade medievanor.

– Ylva har den bredd och chefserfarenhet som krävs för att leda Sveriges Radios största verksamhet utanför Stockholm. Hon är en stark publicist vars hjärta slår för det journalistiska uppdraget, säger Nina Glans.

Det är ännu inte fastställt när Ylva M Anderson tillträder tjänsten.

Pressbild
Ylva M Andersson Foto: Per Wissing
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/1413601_2000_1333.jpg

Mer information
Nina Glans, områdeschef SR Väst
0708-35 75 40

Ylva M Andersson, kanalchef Sveriges Radio Göteborg
0709-26 81 41

Bengt Arwén, presschef
08-784 17 59
bengt.arwen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista