Lotten Collin Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2012-01-16

Lotten Collin ny korrespondent för Sveriges Radio i Latinamerika

För första gången sedan 80-talet kommer Sveriges Radio att ha en korrespondent på plats i Brasilien. Från och med augusti rapporterar Lotten Collin från Latinamerika med Rio de Janeiro som bas.

– Brasilien är världens femte största land och en allt viktigare både politisk och ekonomisk spelare på den internationella arenan. Det  vill jag ska höras i radion! Sen ser jag givetvis fram emot att skildra en kontinent där utvecklingen går så snabbt framåt som i Latinamerika, säger Lotten Collin.

– Lotten Collin är väl meriterad för uppgiften. Hon är en erfaren utrikesreporter. Hon talar spanska och portugisiska och hon har koll på Latinamerika sedan många år. Att lösa av Lars Palmgren, som går i pension, är ingen lätt uppgift. Men är det någon som klarar det så är det Lotten Collin,  säger Per Eurenius, utrikeschef på Sveriges Radio.

De senaste åren har radiolyssnarna hört Lotten Collin i P1-programmet Konflikt där hon varit producent och reporter och då rapporterat från platser som Jemen, Nigeria, Mexico och Georgien.

Lotten Collin började på Sveriges Radio 2004, och har sedan dess arbetat med flera olika program inom Ekot och på P1, P3 och P4. Hon är utbildad i statsvetenskap och journalistik och har bott flera år i Latinamerika.


Pressbild

Lotten Collin blir Sveriges Radios nya korrespondent i Latinamerika
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2666318_2000_1333.jpg
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio


För mer information, vänligen kontakta:
Per Eurenius, utrikeschef
per.eurenius@sverigesradio.se
08-784 62 05

Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
08-784 71 13 eller 0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista