Specialisterna - en humorserie i fyra avsnitt som sänds i Humorhimlen lab med Anton Magnusson och Simon Gärdenfors Foto: Filip Henriksson.
2013-04-05

Specialisterna – sitcom i radioformat med Simon Gärdenfors och Anton Magnusson

Humorhimlen Lab, P3:s testyta för ny humor, presenterar Specialisterna, en sitcom i radioformat signerad Simon Gärdenfors och Anton Magnusson. Under fyra söndagar kan man följa deras självbetitlade karaktärer Simon och Anton när de jobbar på ett busringningsprogram för P3.

Specialisterna kretsar kring Simon och Anton som ska göra ett busringningsprogram för P3. Under arbetets gång tvingas de mot sin vilja att samarbeta med en göteborgare. Relationsdrama varvas med autentiska busringningar och råa skämt om känsliga ämnen.

– Vad titeln syftar på? Att Simon och Anton är specialister, men det är lite oklart på vad… Specialisterna utgår från min och Antons egen situation, att vi ska göra ett humorprogram för P3, men det framgår att sitcomen inte är rakt igenom självbiografisk, berättar Simon Gärdenfors, även känd som serietecknare och som ena halvan av duon Far & Son.

Sändningstid: ”Specialisterna” är en humorserie i fyra delar som sänds i Humorhimlen Lab kl. 17.00-18.00 under fyra söndagar med start 7 april. Lyssna i P3 samt i appen Sveriges Radio Play.

Om Simon Gärdenfors
Simon har ett förflutet som serietecknare i Galago och som ena halvan av bandet i Las Palmas. För tillfället rappar han med Frej Larsson i duon Far & Son, samt håller i podcasten Arkiv Samtal. Han har även varit sidekick i P3 Populär och har haft en talkshow om skräpkultur i ZTV. Uppvuxen i Hjärup, bor i Stockholm.

Om Anton Magnusson
Anton är rappare i duon Dubbel Trubbel (tilsammans med Färska Prinzen) samt i kollektivet Rappare i samverkan. Förra året vann han Sveriges största rapbattle-turnering Vendetta. Syntes i SVT:s Kobra, som ensam hiphopartist i specialprogrammet om könsrock 2011. Född i Trelleborg, bor numera i Malmö.

Pressbild:
Specialisterna - en humorserie i fyra avsnitt av och med Anton Magnusson och Simon Gärdenfors. Foto: Ottilia Madsen
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2777503_2000_1500.jpg

För mer information, vänligen kontakta
Maria Lekteus, pressansvarig P3
maria.lekteus@sverigesradio.se
08-784 72 31

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista