Ridpodden med Lisen Bratt Fredricson har premiär den 23 juni. Foto: Mikael Persson
Pressmeddelande 2014-06-13

Premiär för Ridpodden med Lisen Bratt Fredricson

Måndag den 23 juni är det premiär för Ridpodden, en podcast om hästar och ridning med Lisen Bratt Fredricson, en av Sveriges främsta hoppryttare. Från sin hästgård Grevlunda kommer hon i sex avsnitt tillsammans med kända gäster inom hästvärlden diskutera frågor som rör ridning och hästar på detaljnivå.

–  I vårt stall, precis som i många andra stall, diskuterar vi dagligen med varandra om ridning och hästarnas utveckling. Idén med podden är att bjuda in lyssnarna att känna sig delaktiga i just detta - och själva reflektera över sin vardag, för att ta sig till nästa nivå med just sin ridning, säger Lisen Bratt Fredricson.

Ridpodden gästas bland annat av dressyrryttaren Tinne Vilhelmsson Silfvén, rankad femma i världen, Pether Markne, landslagstränare i hoppning och Jan Jönsson som bland annat är professor i ridkonst. Förutom tips och konkreta exempel diskuterar Lisen Bratt Fredricson tillsammans med programledaren Charlotte Lindqvist ny forskning inom ridning och hästhållning tillsammans med sina gäster.

Måndag den 23 juni släpps de två första avsnitten, i det första diskuterar Charlotte och Lisen ”Horsemanship” tillsammans med Lisbeth Johnsson Börjesson, som har arbetat med hästar och horsemanship i 30 år. I avsnitt två pratar de tillsammans med ridkonstprofessorn Jan Jönsson om varför sitsen är så viktig, kan man ändå nå ett bra resultat med ful sits?

De två första avsnitten finns tillgängliga på Sverigesradio.se måndag den 23 juni kl.12.00. Därefter kommer ett nytt avsnitt om dagen. Alla avsnitt tillgängliga vecka 26.

Om Lisen Bratt Fredricon

Lisen Bratt Fredricson är en av Sveriges främsta hoppryttare. Hon är aktiv inom ridsporten, även om stövlarna tillfälligt ligger på hyllan på grund av mammaledighet. Lisen har under många år legat på högsta nivån i hoppningen med sin landslagsplats och flertalet internationella placeringar. Två SM-guld och två genomförda Olympiska Spel står på meritlistan utöver sin framgångsrika förmåga att finna och utveckla unga hästar till topphästar.

Pressbilder

Lisen Bratt Fredricson, Ridpodden. Foto: Mikael Persson
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3310760_2048_1365.jpg

Lisen Bratt Fredricson, Ridpodden. Foto: Mikael Persson
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3310764_2048_1365.jpg

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista