Carolina Norén och Claes-Johan Larsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2014-08-20

Carolina Norén och Claes-Johan Larsson leder finalen i Svensktoppen nästa

Carolina Norén och Claes-Johan Larsson leder den direktsända Svensktoppen nästa-finalen från Lisebergs stora scen 31 augusti. Vinnaren av P4:s nationella musiktävling får sin musik spelad för en miljonpublik och en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen. Vinnaren erbjuds även en plats i Melodifestivalen 2015.

– Svensktoppen nästa lyfter varje år fram flera fantastiska artister och låtskrivare på lokal nivå. Nu blir det spännande att se hur finalisterna står i förhållande till varandra på Lisebergs stora scen och i radio på samma gång, säger programledaren Claes-Johan Larsson.

Claes-Johan Larsson leder finalen tillsammans med Carolina Norén som sedan 2007 är programledare för Svensktoppen. Både Carolina och Claes-Johan kommenterar även sedan många år Sveriges Radios sändningar från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.  

– Årets startfält i Svensktoppen nästa är ovanligt jämnt, så det är upplagt för en spännande final. Många olika genrer är representerade så jag tror att det kommer att avgöras av vilken musikstil som lyssnarna föredrar. För min egen del är det extra kul att i år även få vara programledare på scenen, jag älskar ju musiktävlingar, säger programledaren Carolina Norén.

Molly Sandén är gästartist under finalen i Göteborg som direktsänds i P4 Sveriges Radio söndag 31 augusti kl. 14.00.


Om Svensktoppen nästa

Svensktoppen nästa är Sveriges Radios rikstäckande musiktävling och arrangeras för sjunde året i rad. 1146 originallåtar har kommit in till tävlingen 2014 från både nya och etablerade låtskrivare och artister vilket är rekord för Svensktoppen nästa.

P4:s lokala kanaler har under våren och sommaren arrangerat lokala deltävlingar och delfinaler landet runt. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen. Dessutom erbjuds den vinnande artisten en plats i Melodifestivalen 2015.

Norrländska popgruppen EKO, som vann Svensktoppen nästa förra året med egna låten Yellow, medverkade i årets Melodifestival med låten Red.

För att lyssna på årets åtta tävlande finalbidrag och röstningsnummer, besök: sverigesradio.se/svensktoppennästa


Om programledarna

Carolina Norén är programledare för Svensktoppen och Knattetimmen i P4. Sedan 1999 har hon varit Sveriges Radios programledare och kommentator för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Hon har även varit programledare och producent för serien Let the Music Play, lett nostalgiprogrammen 64-93 i P4 samt gjort porträttprogram för Sveriges Radio. Tidigare har Carolina varit programledare för Radio Stockholm och Curry-Curry i P4.

Claes-Johan Larsson är nöjesjournalist och programledare i P3 och P4. Claes-Johan har genom åren arbetat med flera musikprogram i Sveriges Radio, bland annat som reporter på Melodifestivalen och som inhoppare i Svensktoppen. I flera år har han även gästat Musikplats Stockholm:s ”bäst i test-panel” där han fått möjlighet att breda ut sina åsikter om ny musik.

Pressbilder

Carolina Norén och Claes-Johan Larsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3333990_2048_1365.jpg
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3333994_2048_1365.jpg
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3333995_2048_1365.jpg

Svensktoppen nästa, logotyp:
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/1545074_2000_800.jpg


För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Angelika Vaskevitch, pressansvarig Svensktoppen nästa
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

Maths Broborg, projektledare Svensktoppen nästa
maths.broborg@sverigesradio.se
08-784 56 44, 0706-24 56 44

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".