Christer Lundberg. Foto: Privat
1 av 3
Christer Lundberg. Foto: Privat
Nadia Jebril. Foto: Privat
2 av 3
Nadia Jebril. Foto: Privat
Måns Nilsson. Foto: Privat
3 av 3
Måns Nilsson. Foto: Privat
Pressmeddelande 2015-10-07

Kvällspasset i P4 – ny radioshow med Christer Lundberg, Måns Nilsson och Nadia Jebril

Måndag 2 november går startskottet för nya satsningen ”Kvällspasset i P4”. En dryg timme varje vardag ska programledarna Christer Lundberg, Måns Nilsson och Nadia Jebril förgylla förkvällen för P4-lyssnarna.

Kvällspasset i P4 direktsänds kl. 17.35–18.38 varje vardag. Med en högst personlig blick på tillvarons och nyhetsflödets små och stora händelser ska de tre programledarna lotsa lyssnarna när dag blir till kväll.

Måndag, tisdag och onsdag sänds programmet från Göteborg med Christer Lundberg som programledare.

– Det känns som en stor ära, och ett stort ansvar, att leda en show i Sveriges största kanal. Programmet kommer att bli en morf av Studio Ett, En ding ding värld, Nationalencyklopedin och Bingolotto – allt filtrerat genom mitt skägg, säger Christer Lundberg som för närvarande leder P3-programmet ”Christer och Morgan rapporterar”.

Med sig från P3 tar han Morgan Larsson som sidekick och Hanna Andersson som redaktör.

Torsdagar och fredagar sänds Kvällspasset i P4 från Malmö med Måns Nilsson och Nadia Jebril som programledare. Måns är känd för radiopubliken från ”Så funkar det” som sändes i P3 2001.

– Jag har länge längtat efter att sända radio igen. Koncentrationen och nerven under en direktsändning hittar jag ingen annanstans, säger Måns Nilsson.  

Ett av uppdragen för det nya Kvällspasset i P4 är att ha en nära dialog med publiken.

– Det är något speciellt med den tiden som vi kommer att höras i radio – när dag blir till kväll. Det är då man pustar ut och delar dagens händelser med familj och vänner. Jag tror att det där berättandet och delandet är alldeles livsnödvändigt. Det är så varje dag blir minnesvärd. Och det är det vi ska göra tillsammans – hela Sverige, säger Nadia Jebril som närmast kommer från P4 Malmöhus.

Kvällspasset i P4 sänds måndag–fredag kl. 17.35–18.38 med start 2 november. Programmet kan även höras direkt och i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Mer om Christer Lundberg
Christer har jobbat som programledare för Sveriges Radio i snart 15 år med produktioner som ”Frank i P3”, ”Christer i P3” och ”Christer och Morgan rapporterar”. Han har gjort två dokumentärfilmer för SVT och givit ut romanerna ”Gräspojken” och ”Bläckfisken”.

Mer om Måns Nilsson
Måns har bland annat hörts i radioprogrammen ”Wallraff” och ”Så funkar det” i P3. Han är känd som ena halvan av komikerduon Anders och Måns. 2008 var han med och skrev samt medverkade i både Sveriges Radios julkalender ”Klappkampen” och SVT:s julkalender ”Skägget i brevlådan”. Måns är även medförfattare till boken ”Duvflöjtens härskare”.

Mer om Nadia Jebril
Nadia började jobba på tv redan som 19-åring. I radio har hon bland annat varit programledare för ”Verkligheten i P3”, jobbat med ”P4 Extra” och kommer senast från P4 Malmöhus.

Pressbilder:
Bilderna kommer att finnas tillgängliga senast fredag förmiddag.
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/press/bilder/Kvallspasset_i_P4/index.html

För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:
Robert Stjernberg, vik pressansvarig P4
robert.stjernberg@sverigesradio.se  
073-712 43 98

Dan Granlund, kanalansvarig P4
dan.granlund@sverigesradio.se
08-784 18 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".