Teaterprogrammet. Anneli Dufva, programledare. Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio
Teaterprogrammet. Anneli Dufva, programledare. Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-01-15

Anneli Dufva ny programledare för Teaterprogrammet

Anneli Dufva tar över som programledare för Teaterprogrammet, Radioteaterns intervjuprogram med svenska teaterprofiler. I hennes första program som sänds 22 januari i P1 gästas hon av dramatikern Staffan Göthe.

– Att vara programledare för Teaterprogrammet är något av en dröm, säger Anneli Dufva. Att få ägna sig åt favoritämnet teater och att få intervjua verksamma och intressanta teaterpersonligheter och därigenom spegla både konstformen och samtiden är ett riktigt roligt uppdrag.

Gäst i premiärprogrammet är dramatikern Staffan Göthe. Programmet sänds fredag 22 januari i P1.

– Staffan Göthe är en av de dramatiker som gjort djupt intryck på mig genom sitt sätt att skriva om Sverige och om tidens gång. Han gör det med en total frihet - på samma gång gycklare och poet, säger Anneli Dufva. Göthes produktion är stor, det handlar om 30-talet pjäser som spelats och spelas över hela landet. Dessutom är han en mycket fin skådespelare med en riktig malmklang i sin röst!

Om Anneli Dufva
Anneli Dufva har arbetat på Sveriges Radio sedan mitten på 90-talet och har bland annat varit programledare för Kulturnytt, Scensukt, Vågen, Kosmo och Kritiken. Dessutom är hon litteratur- och teaterkritiker. Hon har också gjort det feministiska humorprogrammet Systrarna i P4 och vikarierat som korrespondent i New York. Utanför radion har hon bland annat arbetat som regiassistent och dramaturg.

Pressbild:
Teaterprogrammet.  Anneli Dufva, programledare. Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio
http://isidor.sr.se/isidor_localfiles/Upload/pgMatAhl/527d8a12-380e-4b1b-821e-e1922613dc50.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se 0730-702500

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista