Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-07-11

Premiär för Utkantssverige med Åsa & Gertrud i Godmorgon, världen!

På söndag tar komikerduon Åsa & Gertrud över satiren under åtta söndagar i Godmorgon, världen! Med start 17 juli kommer de spegla Utkantssverige – udda platser och udda existenser utanför Stockholm.

– Utkantssverige är hela den hittills okända del av Sverige, som ligger utanför Stockholms innerstad. I en serie reportage kommer vi att skildra ett Sverige som aldrig tidigare kommit till tals, säger Åsa Asptjärn

Gertrud Larsson fortsätter:

– Vi möter Åke Greenianer i Spekeryd, patrullerar tillsammans med medborgargardet ”Heroes of Hortträsk”, besöker patientföreningen ”Normal så det stör” och deltar i invigningen av konstverket ”Intersektionell rondell” i Böke, säger hon.

Manus, regi och i samtliga roller: Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson.

Om Åsa & Gertrud
I år är det 20 år sedan som Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson, alias komikerduon Åsa & Gertrud, började göra radiosatir i det dåvarande P1-programmet ”freja!”. Under årens lopp har de arbetat för scen, radio och teve. Senast var de aktuella som författare till ”Månsaråttan” i P4, Sveriges Radios julkalender 2015. Åsa och Gertrud lärde känna varandra under gymnasietiden i Kristianstad där de båda är uppvuxna. 

Åsa Asptjärn är författare och har gett ut två kritikerrosade romaner om antihjälten Emanuel Kent: ”Konsten att ha sjukt låga förväntningar” (2014) och ”Manifest för hopplösa” (2015). Den tredje romanen om Emanuel Kent utkommer under nästa år.

Gertrud Larsson är dramatiker med en lång rad produktioner bakom sig. Är i höst aktuell med pjäsen ”Främling”, som handlar om Bert Karlssons väg från schlagerkung till asylkung. Föreställningen kommer att turnera med Riksteatern över hela Sverige.

Utkantssverige har premiär söndag 17 juli kl. 10.00-10.10 i Godmorgon, världen! och sänds därefter varje söndag i sammanlagt åtta avsnitt. Programmet går även att höra på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.   

Pressbild:
Åsa Asptjärn och Gertrud Larsson. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2438/870fc2d8-6be2-4fc4-bee2-3aa5a63662e9.jpg

För vidare information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P1
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista