Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Allvarligt talat David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer P1 Sveriges Radio
1 av 3
David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Allvarligt talat Marianne Lindberg De Geer P1 Sveriges Radio
2 av 3
Marianne Lindberg De Geer Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Allvarligt talat David Lagercrantz P1 Sveriges Radio
3 av 3
David Lagercrantz Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2017-04-20

Allvarligt talat med David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer

Författaren David Lagercrantz och konstnären och dramatikern Marianne Lindberg De Geer blir nya programvärdar för P1:s uppskattade program Allvarligt talat som bygger på lyssnarnas frågor. Programmen sänds i sommar och fram till 10 maj går det bra att skicka in frågor till David och Marianne.

Allvarligt talat startade 2008 med Kristina Lugn som ville svara på lyssnarnas frågor om livet. Frågorna brukar vara både existentiella och filosofiska, som till exempel ”vem är jag utan mitt minne?” och ”vad är det viktiga – att vara lycklig eller intelligent?”. I år är det David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer som kommer att svara utifrån sina personliga tankar och erfarenheter.

– Eftersom temat i min konst ständigt kretsar kring titeln ”Jag tänker på mig själv" ser jag det här som en utmaning i min anda. Något som tvingar mig till eftertanke i frågor som kräver formulering. Samtidigt som frågeställaren får pröva sina funderingar mot mina. Här finns inga rätt och fel, säger Marianne Lindberg De Geer.

– De frågor som känns mest intressanta att svara på är de jag inte riktigt vet svaret på och som tvingar mig att rannsaka mig själv. Precis som de som lyssnar vill jag lära mig något om mig själv. Jag tror att jag vågar vara hur personlig som helst bara jag känner att min bekännelse bottnar i något allmängiltigt, säger David Lagercrantz.

Frågor till programmet skickas senast 10 maj till: allvarligttalat@sverigesradio.se eller Allvarligt talat, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm.

Programmen sänds på onsdagar kl. 14.30 i sommar med start 28 juni. Repris lördagar kl. 11.35. Alla program (även tidigare säsonger) kan också höras på sverigesradio.se/p1/allvarligttalat, i Sveriges Radio Play och där poddar finns.

Allvarligt talat har tidigare letts av bland andra Kristina Lugn, Märta Tikkanen, PO Enquist, Lena Andersson och Horace Engdahl.

Pressbilder:

David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Marianne Lindberg De Geer. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Marianne Lindberg De Geer. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

David Lagercrantz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:

Susanna Einerstam, producent
susanna.einerstam@sverigesradio.se  
08-784 55 66

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".