Pressbild: Annika Lantz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2018-08-24

Ny säsong och heta tävlande i Lantzkampen i P1

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter. Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering. Skådespelerskan Bahar Pars och regissören Linus Tunström tävlar i säsongspremiären 25 augusti.

– Bara sex veckor efter att Lantzkampen hade påbörjat sitt sommaruppehåll befann sig Sverige i regeringskris. Det tycker jag säger en del om hur viktigt programmet är, säger programledaren Annika Lantz om Sveriges eventuellt viktigaste frågesport om veckans nyheter.

Lantzkampen sänds kl. 18.15 på fredagskvällar så är den vanligaste frågan om programmet är hur det går att laga mat till Lantzkampen?

– Det går bra, men att rekommendationen är att laga ugnsstekt eftersom fräset i stekpannan kan störa ljudbilden, och eftersom programmet är intensivt och rappt kan det vara lätt att missa väsentligheter även vid karamellisering av mindre lökar, säger Annika Lantz.

I höst bjuder programmet inte bara på information om vad som faktiskt är Sant eller Falsk i nyhetsflöden, utan också på följande stjärnor till att börja med:

25 augusti
Veteranerna Svt Kulturs Kim Veerabuthroo Nordberg och Hannes Fossbo tävlar mot debutanterna skådespelerskan Bahar Pars och regissören Linus Tunström.

1 september
Lantzkampen sänder direkt från Mejeriet i Lund där det är humorfestival. Komikern Johan Wester och P4-programledaren Susanna Dzamic tävlar mot prästen, satirikern och konstnären Kent Wisti och Lunds biskop Johan Tyrberg.

8 september
Kristian Luuk, SVT, och Andres Lokko, SvD 
Jenny Strömstedt, TV4, och producenten Henrik Johnsson.

15 september
Hanna Fahl, DN, och Björn Wiman, DN.  
Johar Bendjelloul, Sveriges Radio, och Marianne Hasslow, Sveriges Radio

Lantzkampen sänds fredagar kl. 18.15. Programmet finns också att lyssna på när det passar, på sverigesradio.se eller i appen SR Play.

För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:

Ulrika Salander
ulrika.salander@sverigesradio.se 
08-784 50 77

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".