Ekot logga 80 år
Foto: Sveriges Radio.
PRESSINBJUDAN 2017-10-11

Välkommen till Ekot 80 år

Den 19 oktober bjuder Sveriges Radio och Ekot in till öppet hus med seminarium och livesändning av Studio Ett i Radiohuset i Stockholm för att uppmärksamma 80-års jubileet av Dagens Ekos första sändning. Välkomna!

Det var den 1:a oktober 1937 strax efter klockan 19 på kvällen som Radiotjänst fick sitt första egna nyhetsmagasin. Här kan ni höra den första sändningen.

Ekots första sändning

Den 19 oktober från kl 14:00 bjuder därför Sveriges Radio och Ekot in allmänheten att fira 80-år.

Plats: Radiohuset, Oxenstiernas väg 20

Tid: från 14.00 till cirka 18.00

Program för dagen:

14.00 Dörrarna öppnas
Fram till kl 18.00 kommer medarbetare från Ekot finnas närvarande för diskussioner och frågor och vi bjuder på fika i entrén till Radiohuset i Stockholm.

14.30-15.30 Seminariet "Trovärdig nyhetsjournalistik i ett nytt medielandskap". 
(Studio 5) (begränsat antal platser)

Vi diskuterar journalistikens utmaningar i en tid när nyhetsrapporteringen förväntas vara blixtsnabb, fördjupande och sprids på en rad olika plattformar. Hur säkerställer vi en trovärdig nyhetsrapportering?

Medverkande bl.a.: Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio inleder, Olle Zachrison, Ekochef och moderator, Charlotta Friborg, ansvarig utgivare riksnyheterna SVT, Fredric Karén, chefredaktör SvD, Jack Werner, mediekrönikör, Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentar Ekot, Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent och Ginna Lindberg, utrikeschef Ekot

16.00-17.45 Studio Ett och Dagens Eko 16.45 direktsänds inför publik
(Studio 4)  (begränsat antal platser)

Programledare: Helena Groll och Jörgen Huitfeldt, Studio Ett samt Marianne Hasslow, Ekot. 
 
Mer information om dagen  

Välkomna att delta!

Kontakt för mer information eller intervjuer: Claes Bertilson, presschef, claes.bertilson@sverigesradio.se eller 070-327 7807

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".