Daniel Gustafsson Foto: Jan Rindstig
Daniel Gustafsson Foto: Jan Rindstig
Pressmeddelande 2018-01-18

Daniel Gustafsson tilldelas Radiosportens pris Årets Stjärnskott 2017

Radiosportens pris till Årets Stjärnskott bland idrottare med funktionsnedsättning tilldelas bordtennisspelaren Daniel Gustafsson med motiveringen ”För en sensationell utveckling under 2017, att som mästerskapsdebutant vinna tre medaljer på VM och EM: Individuellt EM silver, guld i lag-VM utan en enda förlust och brons i lag-EM.”

– Det kommer som en chock, det här hade jag inte räknat med men det känns väldigt kul, säger Daniel Gustafsson när Radiosporten överraskar honom i träningslokalen i Hagadals idrottscenter.

19-årige Daniel Gustafsson från Hultsfred, som sedan födseln har en nervskada i höger arm, började spela bordtennis som sjuåring. 2015 fick han tips om att testa parabordtennis för att spela med och mot andra med motsvarande funktionsnedsättning och det har blivit succé – Daniel är nu sexa på världsrankingen.

– Daniel har på kort tid utvecklats till en av världens främsta inom parabordtennis och det ska bli oerhört spännande att följa hans väg mot Paralympics i Tokyo 2020, säger Radiosportens chef Markus Boger.  

Att få Radiosportens pris som årets stjärnskott innebär förutom äran också ett stipendium på 10 000 kronor. Prisutdelningen sker 28 januari på Parasportgalan.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Markus Boger, chef Radiosporten
markus.boger@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".