Marcus Sjöholm P4 Kronoberg
Marcus Sjöholm, P4 Kronoberg Foto: Anton Yngvesson/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2018-02-26

Ny kanalchef för P4 Kronoberg

Marcus Sjöholm utsågs idag till kanalchef för Sveriges Radio Kronoberg. Han är sedan tre år agendachef för P4 Kronoberg och tillträder sin nya tjänst den 1 mars.

– Marcus metodiska ledarskap och stora engagemang för att utveckla alla delar av vårt utbud med ljudet i fokus gör att han är rätt person att leda hela kanalen i Växjö och bli en fast medlem i områdesledningen, säger områdeschef Ulf Myrestam efter att MBL-förhandlingarna avslutats.

Utöver det lokala utbudet produceras mer än 1000 timmar riksprogram per år i Växjö, uppdrag som den tillträdande kanalchefen också blir utgivare för.

– Jag känner en kombination av ödmjukhet och entusiasm inför mitt nya uppdrag. Samtidigt känner jag stor trygghet, med tanke på den oerhört kompetenta personal vi har i radiohuset i Kronoberg, säger Marcus Sjöholm.

Han har sedan början av 2000-talet haft många olika roller inom Sveriges Radio, bland annat som programledare och sportansvarig. Han har också jobbat externt, och hade exempelvis det övergripande medieansvaret för fotbolls-EM i Växjö 2013. Sjöholm har under det senaste året genomgått företagets chefsaspirantutbildning.

PressbildMarcus Sjöholm FOTO: Anton Yngvesson/Sveriges Radio

Kontakt för mer information: Ulf Myrestam, områdeschef öst, 0708-77 88 52 / ulf.myrestam@sverigesradio.se eller Marcus Sjöholm, 0721-948169 / marcus.sjoholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".