Clara Törnvall
Clara Törnvall Foto: Privat

Clara Törnvall till P2 Sveriges Radio

Rekryteringen av ny producent till P2:s program Musikrevyn och P2 Dokumentär är klar – det blir Clara Törnvall som axlar uppdraget.

– Clara Törnvall är en erfaren kulturjournalist och radioproducent, med bred repertoarkoll på klassisk musik och stark formkänsla. Vi är jätteglada över att kunna rekrytera en så vass producent till P2, säger Anna Bengtsdotter, chef P2 Program och utveckling.

Clara Törnvall kommer närmast från SVT och Kulturnyheterna där hon har varit programledare och redaktör. Tidigare har hon även jobbat med SVT-program som Kulturstudion och Babel, samt varit redaktör för en del av Kulturnyheternas större direktsändningar. Hon har även gjort dokumentärfilmen "Konstsamlaren och katastrofen" för K special.

Dessförinnan jobbade Clara Törnvall på Sveriges Radio, bland annat med Nya vågen, Kino och Kulturfredag i P1, samt som programledare och producent för Kulturnytt under många år. Hon har även hunnit med att jobba på bland annat Elk produktion och Strix.

På P2 kommer Clara att jobba som producent för två av P2:s program, Musikrevyn och P2 Dokumentär. Hon börjar den 15 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".