P4 Plus  Teen scene  Sten Berglind
P4 Plus Teen scene Sten Berglind Foto: Micke Grönberg
Pressmeddelande 2018-03-28

Teen Scene – 50-talsrock med Sten Berglind

Dags för mannen med en av världens största samlingar av 50-talsmusik att ta över de sena lördagskvällarna i P4. Lördag 7 april sänder Sten Berglind det första programmet av tio av ”Teen Scene – 50-talsrock och lite till”.

Sten Berglind är journalist, raggare, författare och en av de få svenskar som träffat Elvis Presley. Sten har också en av världens största privata skivsamlingar med 50-talsmusik. I Teen Scene har han skapat en mycket personlig programserie, med en hel del musik som inte är utgiven i Sverige.

– Det är fantastiskt roligt och en ära att få göra den här serien. Jag har ju samlat på 50-talsmusik i hela mitt liv och nu får samlingen ett helt annat och större värde, säger Sten Berglind. Jag hoppas att serien ger vanligt folk runt om i landet, som kanske inte hade råd att köpa skivorna, massor av glädje när de hör sina 50-talsidoler igen.

”Teen Scene – 50-talsrock och lite” till är en programserie i tio avsnitt som speglar musiken, artisterna och ungdomskulturen under 1950-talet och en bit in på 60-talet. Serien är inspelad i Stens privata ”skivarkiv”.

Teen Scene sänds i P4 lördagar kl. 23.07 med start 7 april. Programmet kan även höras i appen Sveriges Radio Play.

Teen Scene ersätter DaCapo med Anders Eldeman som är tillbaka i juni.

Pressbild:

Sten Berglind Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio 

För mer information, vänligen kontakta:

Leif Eriksson, projektledare
leif.eriksson@sverigesradio.se
073-056 71 13

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".