Anna Benker Foto: Eva Gerhardsson/VK Media
Anna Benker Foto: Eva Gerhardsson/VK Media
Pressmeddelande 2018-03-28

Anna Benker ny kanalchef för SR Malmö

Nu är det klart att Anna Benker blir ny kanalchef och ansvarig utgivare för SR Malmö. Anna Benker kommer närmast från tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Folkbladet i Umeå.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö, Sveriges Radio och public service. I en tid när hela mediebranschen ständigt förändras känns det roligt att få vara med och utveckla journalistiken och lyssnandet tillsammans med kunniga kollegor och publiken, säger Anna Benker.

Anna Benker har arbetat på Expressen och på Sveriges Television samt på flera lokaltidningar. Bland annat har hon varit nyhetschef på Norran i Skellefteå och på Eskilstuna Kuriren/Strengnäs Tidning. 2014-2017 var hon chefredaktör och ansvarig utgivare på Folkbladet i Umeå.

– I Anna Benker får vi en stark publicist och en person som är van att leda stora redaktioner och som har erfarenhet av att leda i förändringstider, säger Magnus Quick, chef för område Syd där SR Malmö ingår.

Anna Benker tillträder tjänsten som kanalchef efter sommaren.

Pressbild:

Anna Benker Foto: Foto: Eva Gerhardsson/VK Media 

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Quick, områdeschef
magnus.quick@sverigesradio.se
08-784 50 00 

Eva Sahlin, bitr. Presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se 
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".