Annika Lantz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Annika Lantz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2018-04-11

Annika Lantz gör brevväxlingsprogram i P1 – ”Kära Annika” startar 17 april

På tisdag är det premiär för något så ovanligt som ett nyhetskommenterande brevväxlingsprogram. I Kära Annika funderar Annika Lantz över samtiden, politiken och livet tillsammans med Marika Carlsson, Jonatan Unge och Nadia Jebril. Kära Annika sänds i P1 tisdag – torsdag kl. 14.50, med start den 17 april.

– Det känns underbart att leda ett nytt program, särskilt eftersom det är ett helt nytt format som knappt känner sig självt än och som är en sammansmältning av brevskriveri och nyhetskommenterande, två saker som är superhärliga var för sig, så tillsammans är det som att få ta del av en mycket vällagad buffé. Och att vara den som serverar den är så klart fantastiskt kul, säger Annika Lantz.

Annika Lantz har inspirerats av till exempel Liv Strömquists och Caroline Ringskog Ferrada-Nolis bok ”Kära Liv och Caroline” och Dagens Nyheters tidigare brevskrivningsserier där kända debattörer och författare brevväxlade om olika brännande frågor.

– Jag älskar också programmet Allvarligt talat, där Lena Andersson med flera svarar på lyssnarnas frågor och jag är som tokig i brevromaner, trots att jag knappt läst någon, säger hon.

I programmet funderar Annika Lantz över samtiden, politiken och livet genom brevväxlingar med bland andra Marika Carlsson, Jonatan Unge och Nadia Jebril. De svar hon får leder till fler funderingar som formuleras i en fortsatt brevkonversation.

Kära Annika sänds i P1 tisdag – torsdag kl. 14.50, med start den 17 april. Annika Lantz leder även Lantzkampen varje fredag kl. 18.15 i P1.

 

Pressbilder Annika Lantz
Annika Lantz1
Annika Lantz2
Annika Lantz3
Annika Lantz4
Annika Lantz5
Annika Lantz6

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio 

 

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Edlund, pressansvarig
maria.edlund@sverigesradio.se      
070-293 72 70

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".