Annika Lantz, Henrik Torehammar, Palmira Koukkari Mbenga, Radioapan och Anders Eldeman. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Annika Lantz, Henrik Torehammar, Palmira Koukkari Mbenga, Radioapan och Anders Eldeman. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2018-04-13

Sveriges Radio flyttar in på Kulturhuset Stadsteatern

Den 24 april går Sveriges Radios mer än fyra månader långa sejour på Kulturhuset Stadsteatern igång. Melodikrysset med Anders Eldeman, Lantzkampen med Annika Lantz, Studio Ett:s debatter samt Ekots utfrågare inför valet är några av de program och profiler publiken får möta – och som får möta publiken live.
”Vi vill göra program tillsammans med lyssnarna”, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

Redan den första veckan står ett stort antal program, programledare och medverkande redo att möta publiken live: Melodikrysset, Lantzkampen, Nordegren & Epstein, Spanarna, Studio Ett, Musikplats Stockholm och Bergmanpodden

– Det är otroligt roligt att vi nu kan möta publiken live på Kulturhuset Stadsteatern. Vi är måna om att skapa ett innehåll tillsammans med publiken, och att finnas nära dem i deras vardag, såväl i Stockholm som på alla andra cirka 50 platser i landet där Sveriges Radio finns. Vi är hela Sveriges – Sveriges Radio. När vi nu flyttar en del av våra program till Kulturhuset Stadsteatern blir vi mer tillgängliga för den här så viktiga dialogen. Vi hoppas att våra lyssnare vill engagera sig och vara delaktiga i det vi gör här. Sveriges Radio ska vara en öppen arena där tusentals olika åsikter bryts och möts, både i våra program men också rent fysiskt till exempel här i Kulturhuset Stadsteatern. Inför valet är detta självklart extra viktigt, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

På öppningsdagen blir det också politisk debatt. Det är startskottet för den valbevakning med debatter och utfrågningar, bland annat i Ekots och P4 Stockholms regi, som kommer att hållas på Kulturhuset Stadsteatern fram till och med valdagen 9 september.

– Kulturhuset Stadsteatern ska stå i centrum för stockholmarnas intresse, såväl när det gäller scenkonst och kultur som politiska samtal och debatt – allt som tar tempen på vår samtid och samhällsklimatet. Ett rikt konst- och kulturliv är oerhört viktigt i en levande demokrati och därför är det väldigt positivt att Sveriges Radio, som har hela Sverige som arena, flyttar in hos oss detta valår. Det ger oss en unik möjlighet att stärka vår position som en av landets viktigaste mötesplatser. Nu när en betydande del av valbevakningen centreras till Kulturhuset Stadsteatern hoppas jag att även kulturfrågorna får ta stor plats i valdebatten, säger Sture Carlsson, vd för Kulturhuset Stadsteatern.

Sejouren är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern.

Schema för de två första veckorna för Sveriges Radio på Kulturhuset Stadsteatern finns på http://sverigesradio.se/live   

Vi öppnar dörrarna – 24 april 
Välkommen till öppningen där förutom Cilla Benkö och Sture Carlsson även några av de programledare som publiken kommer att möta under perioden finns på plats. Värd: Henrik Torehammar.
Tid: Tisdag 24 april kl. 18.30
Plats: Kulturhuset Stadsteatern, Galleri Celsing, våning 4
För ackreditering, anmäl till eva.sahlin@sverigesradio.se  

Pressbild:

Annika Lantz, Henrik Torehammar, Palmira Koukkari Mbenga, Radioapan och Anders Eldeman. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Backlund, innehållsansvarig Sveriges Radio
anders.backlund@sverigesradio.se  
08–784 17 91

Johan Wirfält, chef Forum/Debatt Kulturhuset Stadsteatern 
johan.wirfalt@stadsteatern.stockholm.se 
0709-962 669

Sofia Cherif, pressansvarig Kulturhuset Stadsteatern
sofia.cherif@stadsteatern.stockholm.se 
0739–730 220

Eva Sahlin, bitr. presschef Sveriges Radio
eva.sahlin@sverigesradio.se
070–684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".