Peg Parnevik Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
1 av 3
Peg Parnevik Foto: Mattias Ahlm
Micke Grönberg/Sveriges Radio
2 av 3
Aron Anderson Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Hanna Persson Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
3 av 3
Hanna Persson är årets resande reporter Foto: Mattias Ahlm
Pressmeddelande 2018-11-26

Musikhjälpen 2018: Peg Parnevik och Aron Anderson är årets ambassadörer och Hanna Persson är resande reporter

Förra året var Hanna ”HanaPee” Persson en av publikens ambassadörer, i år blir hon Musikhjälpens resande reporter och beger sig till Guatemala. Årets ambassadörsduo är Peg Parnevik och Aron Anderson. Aron kommer dock inte att hålla till i glasburen utan åka på en Sverigeresa till olika engagemang runt om i landet. Musikhjälpen sänds från Stortorget i Lund den 10-16 december.

Hanna Persson kommer som resande reporter att besöka Guatemala med utgångspunkt i årets tema ”Alla har rätt att funka olika”.

– Jag känner mig såklart rätt nervös inför resan eftersom jag inte riktigt vet vad som väntar, men är självklart superhedrad över att få chansen att rapportera från platserna där hjälpinsatser verkligen behövs, säger Hanna Persson.

Peg Parnevik har tidigare spelat i glasburen på Musikhjälpen. Nu blir hon en av de som ska peppa publiken och lyfta deras engagemang.

– Jag är så stolt över att jag får vara en större del av Musikhjälpen i år, säger Peg Parnevik. Jag tycker det är så oerhört viktigt att vi som lever med privilegier förstår bubblan vi lever i och makten vi har att förändra. Jag ser så mycket fram emot att bli en del av ”familjen” och engagera så många som möjligt!

Aron Anderson var en av publikens ambassadörer även i Musikhjälpen 2017 och i år är hans uppdrag som ambassadör att ta sig från förra årets värdstad Umeå till Lund under sändningens sex dygn. På vägen ska han besöka så många engagemang som möjligt.  

– Det känns otroligt kul att få åka genom Sverige och träffa alla fantastiska människor som engagerar sig för Musikhjälpen. Jag hoppas också att det finns många där ute som vill hjälpa mig på min färd så jag hinner fram till Lund i tid, säger Aron Anderson.

Musikhjälpen 2018 sänds 10-16 december. Från glasburen på Stortorget i Lund direktsänder programledarna Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz 144 timmar i P3 och SVT Play med bland annat livemusik, gäster och fokus på årets tema ”Alla har rätt att funka olika”.

Resande reporter – Hanna Persson 
Hanna Persson är kanske mest känd under namnet "HanaPee". Hon började som bloggare för tio år sedan och blev snabbt populär. I dag är hon programledare, tv-producent, skribent och bloggare med en stor skara följare i sociala medier. Hon skriver för Nöjesguiden, har podden "HanaPee's otroliga podcast" och har gjort flera serier för SVT, bland annat "Hanna badar med en kändis" och ”MVH Talkshow”. Dessutom har Hanna Persson lett SVT:s sändning från Guldbaggegalans röda matta, SVT Flows Oscarsgala och Teklafestivalen på Barnkanalen.  

Publikens ambassadör – Peg Parnevik
Peg Parnevik blev först känd genom sin medverkan i realityserien ”Parneviks” som vann tv-priset Kristallen 2015 för Bästa realityserie. 2016 gav Peg ut debutsingeln "Ain't No Saint". 2016 startade hon också podcasten ”Pillowtalk med Peg & Penny” tillsammans med systern Penny och var huvudperson i programmet ”Peg på turné”. 2017 fick hon pris som Årets Nykomling på P3 Guld-galan

Publikens ambassadör – Aron Anderson 
Aron Anderson var i över tio år elitidrottare inom flera olika sporter. Han deltog i fyra Paralympics innan han sadlade om och började ägna sig åt äventyr och föreläsningar. Han blev kort därefter den första person som bestigit Kebnekaise i rullstol. Förutom det har han bland annat simmat över Ålands hav, bestigit Kilimanjaro och skidat till Sydpolen. I dag är Aron Anderson ambassadör åt Barncancerfonden. Han har även varit programledare för SVT:s Lilla Sportspegeln, expertkommentator i SVT under Paralympics samt Sommarpratat i P1. 

Om Musikhjälpen   
Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.  
   
Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.   

Läs mer om Musikhjälpen 2018 och årets tema här: www.musikhjälpen.se   

Pressbilder:

Hanna Persson Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Peg Parnevik Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Aron Anderson Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio 

Musikhjälpens programledare 2018: Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:   

Julia Blomberg, projektledare Musikhjälpen, Sveriges Radio 
julia.blomberg@sverigesradio.se  
076 864 07 39 

Pär Nordahl, projektledare Musikhjälpen, SVT 
par.nordahl@svt.se  
070 884 70 70 

Eva Sahlin, bitr. presschef Sveriges Radio
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista