Bibi Rödöö.
Bibi Rödöö. Foto: Mattias Ahlm /Sveriges Radio
Pressinbjudan 2018-11-26

Välkommen att möta årets Vintervärdar 5 december

Varmt välkommen att träffa årets värdar för Vinter i P1 som presenteras i direktsändning i P1 onsdag 5 december kl. 13.00. Efter sändningen finns tid för enskilda intervjuer med Vintervärdarna. Det finns även möjlighet att webbsända på plats

– Några av de mest uppmärksammade och uppskattade Sommarvärdarna från i somras vill lyssnarna höra mer av i Vinter. Och så önskar de sig värdar från förr, som gjort både Sommar och Vinter tidigare. Det blir åtta färgstarka favoriter som Vinterpratar i år. Helt enligt lyssnarnas önskan, säger programhefen Bibi Rödöö.

Bibi Rödöö leder den direktsända presskonferensen i P1 som inleds med att alla Vintervärdar presenteras individuellt. Därefter ges ackrediterad press tillfälle för fotografering och intervjuer med Vintervärdarna. Det går även bra att förhandsboka telefonintervjuer och att webbsända på plats. 

Vinter i P1 – presentation & pressträff 
Dag:
Onsdag 5 december
Tid: Insläpp kl. 12.45 från Radiohusets reception, presskonferensen direktsänds kl.13.00-13.45 i P1. Efter direktsändningen finns tid för gruppfotografering samt intervjuer med Vintervärdarna. 
Plats: Studio 8, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20 i Stockholm

För att närvara på plats eller för att boka telefonintervjuer, anmäl till eva.sahlin@sverigesradio.se senast tisdag 4/12.

Den som inte har möjlighet att vara på plats kan följa presskonferensen direkt i P1.

Vinter i P1 har premiär på juldagen, tisdag 25 december kl. 13.00 och sänds dagligen till och med nyårsdagen 2019.

Mer info: http://sverigesradio.se/vinter   

Om Vinter i P1
Vinter i P1 sänds från juldagen 2018 till nyårsdagen 2019. Programmet är som Sommar, fast på vintern. Det är åttonde året som P1 låtit lyssnarna avgöra vilka som ska bli Vintervärdar bland alla tidigare Sommarvärdar.

Det första Vinterprogrammet i Sveriges Radio sändes redan 1969. Serien sjösattes för att möta konkurrensen från tv-kanalerna. Programmet hette då ”På Vintergatan med... och en grammofon” och hade Jules Sylvains välkända melodi med samma namn som signatur. När Vinter i P1 startade 2008 gjordes en nyinspelning av den gamla signaturen med Sveriges Radios symfoniorkester.

Pressbilder:
Bibi Rödöö Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista