Caroline Kernen. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Caroline Kernen. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Caroline Kernen blir ny P3-korrespondent

Caroline Kernen blir Sveriges radios nya P3-korrespondent med uppdrag att skildra ungas frågor runt om i världen. Caroline tillträder 1 mars 2019.

– Det känns verkligen jättespännande att bli P3-korrespondent. Det känns också som ett väldigt stort förtroende att få uppdraget att ge unga frågor en plats i Sveriges radios omvärldsbevakning. Jag ser fram emot att få sätta ansikten och ord på svårbegripliga saker. Och jag ser fram emot att få åka ut i världen och hitta de där andra superintressanta sakerna som du inte hade fått se annars, säger Caroline Kernen.

– Caroline har ett starkt radio- och digitalt berättande och med henne som P3-korrespondent kommer publiken få inblick i och intressanta perspektiv på ungas liv runt om i världen. Jag är jätteglad Sveriges radios publik kommer få höra och se mer av just henne, säger Silan Diljen, chef P3 Stockholm.

Caroline börjar den 1 mars 2019 och ersätter Palmira Koukkari Mbenga som återvänder till P3 Nyheter där hon kommer jobba som producent.

Mer om Caroline Kernen

Caroline Kernen jobbar idag på P3 Nyheter och har där haft flera olika roller, bland annat som grävreporter och programledare. Hon har även jobbat med dokumentära produktioner för radio och tv och som reporter på SVT och P1 Sveriges Radio.

FOTO: Caroline Kernan (Fotograf: Mikael Grönberg/Sveriges Radio)   

För mer information, vänligen kontakta: Caroline Kernen eller Silan Diljen, chef P3 Stockholm, via Sveriges Radios växel: 08-784 50 00 eller mejl: caroline.kernen@sveriesradio.se eller silan.diljen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista