Lova foto Fredrik Hvass
Lova toppar listan över mest spelade svenska låtar i P3 Foto: Fredrik Hvass
Pressmeddelande 2019-01-04

“You me and the silence” med Lova – årets mest spelade svenska låt i P3 2018

Nu är det klart vilka låtar som P3 spelat mest under 2018. De tre svenska låtar som toppar listan är “You me and the silence” med Lova, “Mer för varandra” med Norlie & KKV och “Be your friend” med Vigiland & Alexander Tidebrink. Toppar listan totalt gör “One kiss” med Calvin Harris & Dua Lipa.

P3 fortsätter att varje år fylla sina program med musik från nya svenska artister. Under året som gått har P3 spelat runt 13 000 unika titlar, och 43 procent av all musik som spelats 2018 är svensk. Mest spelade svenska låt är Lovas “You me and the silence” som också är den näst mest spelade låten totalt. Låten som är hennes debutsingel gick rätt in på P3:s spellista och hon är även nominerad till Framtidens artist på P3 Guld 2019.

– Att tänka på att “You me and the silence” inte ens var ute för ett år sedan och ingen visste vem jag var, spolat fram till idag då låten är den mest spelade svenska låten i P3 2018 ger mig gåshud, säger Lova. Jag minns hur nervös jag var dagarna innan jag skulle släppa min första singel för jag hade ingen aning om hur den skulle tas emot. Det enda jag kunde gå på var den där magkänslan jag fick direkt efter att vi skrev låten, då jag kände att "den här låten vill jag släppa". Nu är jag här och jag kan inte vara mer tacksam och glad över det välkomnande och den support jag har fått detta år.

Andra P3 Guld-nominerade artister som har låtar på den svenska topp tio-listan är Norlie & KKV, Robyn, Hov1, Benjamin Ingrosso, Vigiland & Alexander Tidebrink och Zara Larsson.

– Årets mest spelade visar ännu en gång att det finns något ”magiskt i vattnet” i Sverige vad gäller musiktalang. Jag är väldigt glad över att vi har många unga talanger som skriver sina egna låtar och är riktigt bra på det, säger Musikguiden i P3:s Tina Mehrafzoon.

De tio mest spelade svenska låtarna i P3 2018 (för mest spelade totalt, se pdf här):

  1. Lova – You me and the silence
  2. Norlie & KKV – Mer för varandra
  3. Vigiland & Alexander Tidebrink – Be your friend
  4. Robyn – Honey
  5. Lykke Li – Deep end
  6. Hov1 – Heartbreak
  7. Benjamin Ingrosso – Behave
  8. Victor Leksell – Tappat
  9. Zara Larsson – Ruin my life
  10. Violet Days – Just a little 

Sändningstider:

”Musiken i P3 med Emma Vikström: Årets mest spelade låtar” sänds 5 januari kl. 11.03 i P3 och i Sveriges Radio Play.

Spotifylänk till P3:s mest spelade totalt.

  

Pressbilder:

Lova Foto: Fredrik Hvass

Lova Foto: Fredrik Hvass

 

För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Westman, redaktionschef SR Musik 
jonas.westman@sverigesradio.se
08-784 50 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista