Hanna Öberg Jerringpris 2018
Hanna Öberg vinnare av Radiosportens Jerringpris 2018 Foto: Alexander Donka
Pressmeddelande 2019-01-21

Radiosportens Jerringpris 2018 till Hanna Öberg

Skidskyttestjärnan Hanna Öberg vann Radiosportens Jerringpris som delades ut på Idrottsgalan den 21 januari. En debutant som chockade alla genom att skjuta felfritt och ta både OS-guld och OS-silver.

– Det här priset betyder jättemycket för mig. Att jag har kunnat beröra folk så mycket, det är det fina med idrotten. Tack så mycket! sa Hanna Öberg.

Det 40:e Jerringpriset delades ut på Svenska Idrottsgalan i Globen av Radiosportprofilen Bengt Skött och förra årets Jerringprisvinnare Peder Fredricson. Totalt antal avgivna röster var i år 479 749.

Ett av de jämnaste Jerringprisåren någonsin

– Det här idrottsåret var ett extremt framgångsrikt svenskt idrottsår och konkurrensen om Jerringpriset kanske hårdare än någonsin tidigare. Flera OS-guldmedaljörer slogs ut redan innan Idrottsgalan och det var jämnt in i det sista inne i galan, men Hanna Öbergs prestation var den som svenska folket tyckte var allra bäst, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Resultat Radiosportens Jerringpris 2018 (totalt antal röster 479 749):
1. Hanna Öberg, skidskytte, 129 223
2. Tove Alexandersson, orientering, 126 908
3. Armand Duplantis, friidrott, 65 726
4. Björn Goop, trav
5. Johan Kristoffersson, rallycross
6. Sarah Sjöström, simning

Om Radiosportens Jerringpris:
Radiosportens Jerringpris instiftades 1979 till minne av den legendariske reportern Sven Jerring och delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv. Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare. Priset kan erhållas obegränsat antal gånger av samma vinnare. Radiosportens redaktion utser de kandidater som deltar i omröstningen. Antalet kandidater kan variera år från år. Vinnaren röstas fram av publiken.

Pressbild
Foto: Alexander Donka

För mer information, vänligen kontakta:
Markus Boger, redaktionschef, Radiosporten
markus.boger@sverigesradio.se
070-598 08 09

Susanna Mörner, Kommunikationspartner
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista