Filip Kotsambouikidis
Filip Kotsambouikidis, Ekot Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2019-01-21

Filip Kotsambouikidis ny Östeuropakorrespondent

Med start 1 februari blir Filip Kotsambouikidis Sveriges Radios nya Östeuropakorrespondent med en rad länder i bevakningsområdet som täcker både Öst- och Sydösteuropa.

Östeeuropakorrespondenten bevakar Ungern, Grekland, Albanien, Cypern, Rumänien, Bulgarien, Bosnien, Kroatien, Kosovo, Makedonien, Montenegro, Slovenien och Serbien.

– Det är en väldigt intressant region att bevaka. I flera av länderna i området ser vi stora politiska förändringar, och jag ser det som en spännande utmaning att förstå utvecklingen och försöka ge olika perspektiv på skeendena. Det känns också extra kul att få den här tjänsten med tanke på att jag tidigare varit trainee på Ekots utrikesredaktion, säger Filip Kotsambouikidis.

– Jag är väldigt glad att få välkomna Filip Kotsambouikidis till korrespondentuppdraget i Öst- och sydösteuropa. Det är viktigare än någonsin att vara på plats, förmedla röster och förklara sammanhang i ett nyhetsintensivt och föränderligt Europa, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Filip tillträder tjänsten den 1 februari 2019 och ersätter Johanna Melén som återvänder till Ekot som reporter senare i år.

Mer om Filip Kotsambouikidis

Filip Kotsambouikidis kommer från Linköping och har en journalistutbildning från JMK vid Stockholms universitet och en kandidatexamen i industriell ekonomi från KTH i Stockholm. Han var under 2017 Sveriges Radios utrikestrainee och vikarierade bland annat som Mellanösternkorrespondent. Filip Kotsambouikidis har arbetat som webbredaktör och reporter på Ekot, som reporter på TT Nyhetsbyrån och på nyhetsbyrån Direkt.

FOTO: Filip Kotsambouikidis   
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

För mer information, vänligen kontakta: Filip Kotsambouikidis eller Ginna Lindberg, Utrikeschef Ekot, via Sveriges Radios växel: 08-784 50 00 eller mejl: filip.kotsambouikidis@sveriesradio.se eller ginna.lindberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista