Frukostseminarium bild 31 jan 19
#srfrukost 31 januari 2019
Pressinbjudan 2019-01-22

Frukostseminarium 31 januari: Bra när det bränner till eller en splittrande kraft?

Välkommen till ett frukostseminarium om mediernas roll i debattklimatet. Seminariet inleds med ett samtal mellan moderator Erik Blix och Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi. Medier är välkomna!

Landsbygd mot stad, höger mot vänster, konservativ mot alternativ. Vilka röster ställs mot varandra i medierna? Är det oftast de som tycker och är mest olika? Är det bra att frågor drivs till sin spets? Eller finns det en risk att det demokratiska samtalet bryter samman i ett splittrat samhälle?

Polariseringen har ökat och sakfrågorna får stå tillbaka, forskning visar att man i allt större utsträckning tar ställning efter sin egen grupp, oavsett. Välkommen till ett frukostseminarium om vad medierna kan göra för att lyfta samtalet. Gör man på rätt sätt i dag, eller kan rapporteringen kan bli bättre? 

Dag: Torsdagen den 31 januari
Tid: från 08:15 till 09.15 (frukostmacka från kl 07:45)

Plats: Studio 4, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20

Moderator: Erik Blix

Sveriges Radios vd Cilla Benkö hälsar välkommen.

Panel:
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms Universitet, som skrivit boken Alternativa fakta: om kunskapen och dess fiender
Isobel Hadley-Kamptz, journalist, författare och kolumnist på Dalarnas Tidningar
Ola Sigvardsson, Allmänhetens pressombudsman (PO)
Olle Zachrison, Ekochef, Sveriges Radio

Hashtag: #srfrukost

Anmälan sker direkt till kommunikation@sverigesradio.se

Medier är välkomna! Kontakt för mer information eller intervjuer: Claes Bertilson, presschef, claes.bertilson@sverigesradio.se eller 070-327 7807

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista