Petra Quiding
Petra Quiding Foto: Micke Quiding
Pressmeddelande 2019-01-29

Petra Quiding blir ny kanalchef på P4 Kristianstad

Petra Quiding, idag frilansare för bland annat SVT Nyheter Syd och med utbildningsuppdrag för Fojo Medieinstitut blir ny kanalchef på P4 Kristianstad. Petra börjar den 1 april och ersätter Anna Stenberg som nyligen blev Sveriges Radios områdeschef i Syd.

Petra Quiding är journalist sedan lite drygt 30 år, de senaste 20 som frilansare. Hon började på SVT som researcher på det undersökande magasinet ”20:00” innan hon flyttade in i tidningsvärlden på dagstidningar som Eskilstuna-Kuriren och Sydsvenskan. Sedan blev det Sveriges Radio och Sveriges Television i Malmö och Stockholm som redaktör, reporter, OB-reporter och programledare. På senare tid har hon jobbat som redaktör och Online-specialist på SVT Nyheter Syd. Petra Quiding har också sedan 1998 arbetat med utveckling av media i utvecklingsländer.

– Jag är mycket glad över att ha rekryterat Petra som kanalchef till P4 Kristianstad. Med Petra får vi en mycket kompetent och erfaren publicist som verkligen kan radio. Samtidigt tror jag hon kan berika redaktionen med sina erfarenheter och sin kompetens från runt om i Sverige och världen. Inte minst i hur man kan jobba kreativt och nytänkande med digitala plattformar och ta ytterligare steg i att göra medskapande journalistik, säger Anna Stenberg, chef för område Syd.

– Jag har arbetat med lokalradio-journalister i Kambodja, Indonesien, Madagaskar och nu senast Myanmar, och alla har samma mål, att nå ut till så många som möjligt med så relevant, aktuell och stundtals underhållande journalistik som möjligt. Det är ju precis det vi vill med P4 också och därför känns den här utnämningen som en logisk följd av vad jag jobbat med i många år, säger Petra Quiding.

– Det som kallas hyperlokal journalistik har återerövrat mark internationellt och trenden är stark också i Sverige. Vi har verktyg och plattformar inom P4 som kan komma ännu närmare publiken än tidigare och där tror jag vi kan ligga i framkant. P4 Kristianstad har en stark och oerhört kompetent redaktion och jag tänker mig att de ska få börja med att lära mig hur vår region ser ut, i vilket medieklimat vi finns och var vi kan utvecklas vidare, säger Petra Quiding.

Mer om Petra Quiding

Frilans, tidigare TV4 där hon var med och startade TV-Skåne, varit stringer för Sydsvenskan i Bryssel, ett flertal uppdrag för både Sveriges Radio och SvT bland annat med reporteruppdrag i Grekland under flyktingkrisen, som producent på olika P1-program och som produktionsbolag för radioproduktioner som Odla med Stadsgrönt och Retorik. Har under många år arbetat med utbildningar vid Fojo Medieinstitut och haft uppdrag för Sveriges Radios mediebiståndorganisation SR MDO i Indonesien.

FOTO: Petra Quiding (Fotograf: Micke Quiding)

För ytterligare information eller frågor: Petra Quiding, mobil 070-218 88 69 eller Anna Stenberg, områdeschef Syd, 044-77 512 40 eller e-post: anna.stenberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista