Podden Alla våra ligg på Poddfest 2018 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
1 av 2
Podden Alla våra ligg på Poddfest 2018 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Creepypodden på Poddfest 2018 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2 av 2
Creepypodden på Poddfest 2018 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2019-02-05

Brittiska podden Griefcast till Poddfest 22-23 mars

I år blir det Poddfest den 22-23 mars på Fotografiska i Stockholm där Sveriges bästa poddar möter sin publik. Nu är det även klart att brittiska podden Griefcast, som utsågs till Podcast of the Year 2018, gästar Poddfest.

Efter förra årets fullsatta evenemang har Poddfest utökats till två dagar och är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Bauer Media/Radio Play, Acast, Spotify och Fotografiska.

– Förra året medverkade några av våra poddar på Poddfest och responsen var överväldigande. Så i år går vi ”all in” och är stolt samarbetspartner. Vi är jätteglada att eventet växer och att vi nu är fyra aktörer som tillsammans driver och utvecklar poddmarknaden, säger Elin Rösiö, Brand Manager på RadioPlay.

– Ljud påverkar människor. Därför är vi otroligt glada att vara en del av Poddfest som är ett viktigt event för hela branschen. Det kommer bli två dagar fyllda av kreativitet & gemenskap. Vi är stolta över att kunna medverka med flera populära podcasts, både från Sverige och internationellt, säger Josephine Forssjö, Content Director på Acast. 

– Det finns många likheter mellan musik och podcasts. Båda väcker känslor, ger uttryck för många olika perspektiv, och sammanför människor på ett personligt plan. Vi är väldigt glada att medverka på årets upplaga av Poddfest, säger Johan Seidefors, Head of Content, Nordics på Spotify

I podden Griefcast, som görs av den brittiska skådespelerskan Cariad Lloyd, pratar komiker om döden. Förutom Griefcast medverkar 17 av Sveriges bästa poddar, bland andra P3 Dokumentär (Sveriges Radio), Alla våra ligg (RadioPlay) och Fördomspodden (Acast).

– Jag är väldigt nöjd med att vi nu har ett officiellt samarbete med några av de största aktörerna på ljudmarknaden. Det känns viktigt. Vi vill gemensamt sporra publikens ökade intresse för poddar och samarbetet har dessutom gjort det möjligt att utöka Poddfest till två dagar. En massa kul och sinsemellan olika poddar live på tre scener – det kommer att glädja alla fans, säger Pia Kalischer, evenemangsansvarig på Sveriges Radio.

Vilka övriga poddar som medverkar presenteras löpande på sverigesradio.se/poddfest och på Poddfests Facebook-evenemang.

Hela programmet med samtliga medverkande poddar släpps 13 mars.

Pressbilder:

”Alla våra ligg” på Poddfest 2018 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

”Creepypodden” på Poddfest 2018 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:

Cia Claesson, projektledare
carina.claesson@sverigesradio.se 
070-952 05 80

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se 
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista