Pressmeddelande 2019-02-13

Ny P1-serie om alternativa behandlingsmetoder

Bota mig! är P1:s nya serie som söker svar på vad kompletterande och alternativa behandlingsmetoder kan erbjuda men också vad forskning anser om det. Vad kan en homeopat erbjuda? Kan maskiner bota allergier? Tryck under fötterna, kan det hjälpa mot barnlöshet? Och varför finns det en konflikt mellan företrädare för de behandlingarna och den etablerade sjukvården? Programmet leds av reportern Simon Magnusson och sänds måndagar kl. 10.35, med start den 18 februari.

Bota mig! tar upp nya och gamla behandlingars dragningskraft, effekt och risker men också den konvenentionella sjukvårdens möjligheter och brister. Serien är gjord av Simon Magnusson, som till vardags är reporter på P4 Västerbotten. Han ser sig själv som en nörd och har ända sedan tonåren haft ett stort intresse för alternativa behandlingsmetoder, forskning och för vad vetenskapen kan bevisa. Metoderna lockar många men har de någon effekt?

– Varje gång de här ämnena tas upp är det skriktävling. En sida ropar humbug, den andra att det fungerar. Jag vill veta hur jag som konsument ska veta vad som är värt att lägga mina pengar och mitt välmående på. Jag vill veta vad som faktiskt kan bota mig. Nidbilder och bråk hjälper inte mig med det, förklarar Simon Magnusson.

I det första avsnittet prövar Simon Magnusson bioresonasterapi som bland annat sägs behandla allergier. Från diagnos till behandling, via frekvenser och kvantfysik, söker han svar hos en immunolog, en bioresonansterapeut, en fysiker och en bioresonansutbildare på hur och om det fungerar.

 

Bota mig! sänds i sex avsnitt och har premiär måndag den 18 februari kl. 10.35 i P1 och i Sveriges Radio Play.

Läs mer om programmet här

 

Pressbilder

Simon Magnusson, foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Simon Magnusson, foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Simon Magnusson, foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Simon Magnusson, foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Simon Magnusson, foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, bitr. presschef 
eva.sahlin@sverigesradio.se 
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista