Caroline Pouron ny kanalansvarig för P3

Caroline Pouron tillträder den 1 mars som kanalansvarig för P3. Caroline ersätter Cajsa Lindberg som idag är Utbudsdirektör på Sveriges Radio.

– Caroline har en gedigen radio- och P3-erfarenhet. Hon har jobbat med såväl Morgonpasset som P3 Dokumentär. Och så ligger hon bakom framgångsrika poddformat som tex Creepypodden, P3 Dystopia och P3 Musikdokumentär. Hon är nyfiken, smart och driven och har en profil som är exakt det P3 behöver just nu, säger Cajsa Lindberg, Utbudsdirektör på Sveriges Radio.

– Det är förstås jätteroligt att få ta mig an denna nya roll. Vi har en stark relation till vår publik. P3 har idag de största poddarna, de mest engagerande nyheterna och de roligaste programledarna. Det är en utmaning att behålla den positionen när alltfler slåss om våra lyssnares uppmärksamhet, säger Caroline Pouron.

Caroline kommer närmast från en tjänst som innehållsstrateg på P3 och är för närvarande tf kanalansvarig för P3.

– En fördel med public Service är att vi har friheten att bryta helt ny mark utan att behöva ta kommersiella hänsyn. Det är med den utgångspunkten vi har skapat våra största lyssnarsuccéer, säger Caroline Pouron.  

– Inom P3 har vi ett starkt driv och en snabbrörlighet. Det i kombination med en digital kompetens och en lyhördhet för publikbeteenden gör att man kommer kunna vänta sig spännande saker från P3 framöver, säger Caroline Pouron.

Om Caroline Pouron

Caroline Pouron började på Sveriges Radio 2004 som undersökande reporter på programmet Front i P3. Hon har varit producent på Morgonpasset i P3 och ligger bakom flera format och poddar i P3, bland annat PP3 och Morgonpasset i P3 med Martina, Kodjo och Hanna, P3 serie, Creepypodden och P3 Dystopia. Caroline har också varit exekutiv producent på P3 Dokumentär och chef på P3 Stockholm och har även jobbat med P1 Dokumentär och Tendens.

FOTO: Caroline Pouron (Fotograf: Mattias Ahlm)

För ytterligare information eller frågor: Caroline Pouron, mobil 070-644 2626, e-post caroline.pouron@sverigesradio.se  eller Cajsa Lindberg, 0733-285 385, e-post: cajsa.lindberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista