Pressmeddelande 2019-02-21

Denise Rudberg och Mikaela Bley skriver thriller för P3 Serie – om mord och smutsiga hemligheter i Stockholms finrum

Idag är det premiär för P3 Serie – Sviten, en mordgåta i åtta avsnitt. Historien, skriven av Denise Rudberg och Mikaela Bley, målar upp ett porträtt av Stockholmselitens inre finrum och den mörka sanning som döljs i jakten på lyx, status och sex. Alla avsnitten släpps i Sveriges Radio Play idag, torsdag 21 februari kl. 07.00.

I P3 Serie – Sviten utreds ett brutalt mord som ägt rum på Lydmar Hotel i Stockholm. En 17-årig kvinna hittas mördad, naken i en blodig hotellsäng. Under natten har det gamla grabbgänget från Handelshögskolan hyrt hotellets svit för en exklusiv fest tillsammans med ett yngre sällskap som bjudits dit av en eventbyrå. Byrån påstår sig jobba med ”relationsbyggande åtgärder” och upprätthåller en ”hög diskretion” för sina kunder.

Sviten utspelar sig i det stängda förhörsrummet under de kritiska 48 timmarna efter mordet, ledda av förhörsledaren Jonas (Alexander Karim) och förundersökningsledare Tamara (Bahar Pars). Avsnitt för avsnitt nystas lögner, svinaktiga hemligheter och maktspel upp när vittnenas polerade fasader raserar. Det är ett kriminaldrama vars överraskande vändningar skildrar en ung tjejs jakt på status – ett farligt spel med livet som insats.

– Jag ville regissera Sviten för dess högaktuella tema om klass, kön och makt, samt för chansen att få jobba med en otroligt välskriven text; ett förhörsdrama och kammarspel, säger regissören Moa Gammel.

– Detta manus skrevs lite mer än ett år innan #metoo exploderade. Jag minns att vi dystert satt med våra anteckningar hösten 2016 och enigt konstaterade att världen knappt förändrats, att allt fortfarande var så skevt, säger Denise Rudberg och får medhåll från Mikaela Bley.

– Att ifrågasätta människors drivkrafter är den enda vägen till att skapa ett intressant drama. Huvudspåret i det här dramat kom att bli hur långt vi är beredda att gå för att nå våra mål. Oavsett om det handlar om kärlek eller pengar. Som vilket random Shakespeare-drama som helst, säger Denise och Mikaela.

 

Redan nu står det också klart att P3 Serie – Sviten även kommer att sättas upp som scenföreställning på Maximteatern i Stockholm under 2019.

I rollerna hörs förutom Alexander Karim och Bahar Pars även Happy Jankell, Jonas Malmsjö, Martin Wallström, Lisa Linnertorp, Linus Wahlgren, Henrik Norlén, Daniel Paris och Maria Nohra.

Manus: Denise Rudberg och Mikaela Bley
Regi: Moa Gammel
Komposition: Lisa Holmqvist

P3 Serie – Sviten har premiär den 21 februari kl. 07.00 och släpps i sin helhet i Sveriges Radio Play och där poddar finns.
P3 Series hemsida: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4947
P3 Serie – Sviten produceras av Sveriges Radio Drama.

 

Pressbilder

P3 Serie – Sviten
Maria Nora, Daniel Paris, Ellen Bergström, Happy Jankell, Lisa Linnertorp, Jonas Malmsjö, Mikaela Bley, Denise Rudberg, Alexander Karim, Martin Wallström.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Mikaela Bley och Denise Rudberg
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Alexander Karim, Happy Jankell, Daniel Paris
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Jenny Wikman, pressansvarig
jenny.wikman@sverigesradio.se 
070-083 95 93

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista