Pressmeddelande 2019-02-25

Dags att skicka in nya låtar till P4 Nästa – hela Sveriges musiktävling

Mellan 1 mars och 1 april tar P4:s 25 lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag till musiktävlingen P4 Nästa. För finallåtarna väntar radiospelningar i Sveriges största radiokanal P4 och vinnarbidraget i riksfinalen får även en utmanarchans på Svensktoppen.

Sveriges Radios rikstäckande musiktävling P4 Nästa har genomförts sedan 2008, från början under namnet Svensktoppen nästa. Förra året kom det in 933 tävlingsbidrag till P4 Nästa och genom åren har nära 9 000 låtar skickats in.

– I P4 Nästa är musiken det centrala och musikskaparna lokala. Genom årets upplaga av tävlingen finns åter chansen för både nya och etablerade låtskrivare och artister att få sin musik regelbundet spelad och uppmärksammad i Sveriges största radiokanal P4, säger Maths Broborg, projektledare för P4 Nästa.

Förra årets vinnare, Spring City med låten ”Back on our streets”, har haft ett händelserikt år och samarbetar nu bland annat med musikproducenten Jeremy Hunter från Nashville.

– För oss har möjligheten att få vara med i P4 Nästa verkligen varit en språngbräda i vår musiksatsning. Tack vare tävlingen har vi fått vår musik spelad i radio, både lokalt och riks, och det har hjälpt oss att få spelningar, säger Mia Hjelmqvist, en av medlemmarna i Spring City som även består Noomi Thorstensson och Annielle Kullén.

Om P4 Nästa
P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige.
Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa. I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.

Mer om P4 Nästa med bland annat tävlingsinstruktioner och aktuella adresser finns på sverigesradio.se/p4nästa

För mer information, vänligen kontakta
Maths Broborg, projektledare
maths.broborg@sverigesradio.se
08-784 56 44

Susanna Mörner, Pressansvarig
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista