Pressmeddelande 2019-03-25

Nya programledare i Karlavagnen på fredagar

Det populära samtalsprogrammet Karlavagnen får två nya röster på fredagar. Johan Signert startar igång helgen den 5 april från Kalmar och veckan efter leder Lars Svan programmet direkt från P4 Dalarna.

Johan Signert och Lars Svan kommer att turas om att leda programmet. Den 5 april är det premiär för Johan att sända direkt från P4 Kalmar där han är känd som programledare för bland annat Vi i femman.

– Det fina med Karlavagnen är att det blir intressanta samtal oavsett vilket ämne det är. Det är ingen slump att programmet kallas för Sveriges största samtalsrum. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta arbetsveckan, säger Johan Signert.

Den 12 april är det dags för Lars Svans första sändning från P4 Dalarna där han till vardags håller i förmiddagsprogrammet. Han tycker om att lyssna på Karlavagnen.

– Jag hoppas få prata om de stora och små sakerna som hänt under veckan, om sprakande känslor och att få skratta tillsammans, säger Lars Svan.

Karlavagnen med Johan Signert och Lars Svan sänds på fredagar kl. 21.40 i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

Mer om Karlavagnen
Karlavagnen har sänts sedan 18 januari 1993. De första programledarna hette Lisa Syrén och Bengt Grafström. En genomsnittlig kväll lyssnar nära en halv miljon människor på programmet.

För mer information, vänligen kontakta:
Jesper Ericson, Kanalchef P4 Kalmar
jesper.ericson@sverigesradio.se
0480-45 80 01

Päivi Hjerp, Kanalchef P4 Dalarna
paivi.hjerp@sverigesradio.se
070-327 34 11

Susanna Mörner, pressansvarig
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista