Pressmeddelande 2019-04-11

Ny säsong av Punani_99 – Hov1, Filip Hammar och Emma Molin medverkar

I dag släpps andra säsongen av satirpodden Punani_99. Återigen får lyssnarna följa den gränslösa 17-åringen Nanna som testar illegala droger och arrangerar ironiska konstprojekt. I nya säsongen hänger hon med bland andra Hov1 som spelar sig själva och Filip Hammar som spelar huvudpersonens pappa.
– Fiktion för unga måste inte vara moraliskt uppbygglig, säger Nanna Olasdotter Hallberg som spelar huvudrollen och även är seriens regissör och manusförfattare.

17-åriga Nanna bor på Södermalm och går på Södra Latins Gymnasium. Hon har en egen Youtube-kanal, försöker bli performance-konstnär, samt experimenterar med droger, tveksamma bantningsmetoder och har väldigt dålig självinsikt. Första säsongen, som släpptes 2018, blev uppmärksammad och omdebatterad i medierna.

– Punani_99 är välspelad dramasatir för den unga målgruppen. Det är det mest experimentella vi gör på P3 just nu och det är viktigt att vi vågar göra satir om fenomen som är relevanta för unga idag, säger Caroline Pouron, kanalansvarig för P3.

Punani_99 är skapad av Nanna Olasdotter Hallberg som själv spelar huvudkaraktären Nanna.
– Fiktion för unga måste inte vara moraliskt uppbygglig, säger Nanna Olasdotter Hallberg som även är seriens regissör och manusförfattare.

I säsong två dyker många kända namn upp, bland andra Hov1, Armand Mirpour, Emma Molin, Filip Hammar, Jockum Nordström, Lola Zackow och Nils Poletti.

Säsong 2 av Punani_99 består av tio avsnitt. Samtliga avsnitt släpps 11 april kl. 07.00 i Sveriges Radio Play och där poddar finns.
Punani_99 görs av produktionsbolaget Filt.


Pressbilder
Punani_99 spelad av Nanna Olasdotter Hallberg. Foto: Sara Thisner

För mer information, vänligen kontakta
Jenny Wikman, pressansvarig
Jenny.wikman@sverigesradio.se 
070-083 95 93

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista