Pressmeddelande 2019-05-28

Premiär för melodikryss med fokus på klassisk musik

Nu utökar P2 sitt utbud med tävlingsprogrammet ”Klassiska krysset”. Programledaren Patrik Paulsson ställer lättsamma musik- och kulturrelaterade frågor som har koppling till klassisk musik. Programmet sänds varje söndag under sommaren, med premiär den 9 juni kl.12.03.

– Jag är ju själv väldigt förtjust i Melodikrysset och löser det varje vecka. Så det kändes väldigt kul när vi började prata om denna idé – att lyssnarna får två kryss att sätta tänderna i, säger Patrik Paulsson.

Klassiska krysset görs i Göteborg och precis som i P4:s Melodikrysset kan lyssnarna svara och tävla. Svaren på frågorna fylls i på en enklare ordfläta digitalt och vinnaren avslöjas varje fredag kl.12 i programmet Klassisk förmiddag. Frågorna har huvudfokus på klassisk musik men blandas även upp med P2:s övriga genrer: jazz, folk, världsmusik, visa, elektroniskt och nutida konstmusik.

– Det kommer såväl lite lättare som lite svårare frågor och även inslag av vanliga korsordsfrågor. Så de allra flesta ska kunna vara med och kryssa – det är bara att hugga i så ska det nog ordna sig, hälsar Patrik

Redan den 6 juni kan lyssnarna få en försmak på Klassiska krysset när konsertturnén P2 i parken har premiär på Sandgrundsudden i Karlstad. Programledaren Patrik Paulsson är på plats och kryssar med publiken.

Klassiska krysset sänds i P2 kl.12.03 på söndagar med start vecka 23. Programmet sänds också sju veckor i P1:s sommartablå, då på lördagar.

Klassiska krysset släpps i appen Sveriges Radio Play och på hemsidan, där även krysset fylls i: sverigesradio.se/klassiskakrysset

Om Patrik
Patrik Paulsson bor och jobbar i Göteborg där Klassiska krysset spelas in. Under vardagarna hörs han i programmet P2 på hemväg, ett direktsänt program som speglar dagen och veckan, i kanalen P2 och i (musik-)världen utanför. Patrik har jobbat med radio på en massa olika sätt de senaste 40 åren, både med nyheter lokalt och på Ekot, sänt förmiddagar i P4, jobbat med Ring P1 och med Mitt i musiken i P2.

Pressbilder

Patrik Paulsson. Foto: Henrik Brunnsgård

Patrik Paulsson. Foto: Henrik Brunnsgård

Kontakt

Maria Lekteus, kommunikationsansvarig P2
maria.lekteus@sverigesradio.se
073-712 32 21

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista