Olof Ekerlid blir ny kanalchef på P4 Jämtland

Ny kanalchef på P4 Jämtland blir Olof Ekerlid, idag redaktionschef på Östersundsposten/Mittmedia. Han börjar på tjänsten den 1 september.

Olof Ekerlid är journalist med 20 års erfarenhet. De senaste åren har han varit redaktionschef på Östersundsposten/Mittmedia där han dessförinnan varit både nyhetschef, reporter, redigerare och nattchef. Olof är utbildad journalist från JMG i Göteborg och har även en praktikperiod på P4 Jämtland i bagaget.

– Med Olof som kanalchef får redaktionen en trygg och erfaren publicist som är van att leda utvecklingsarbete. Han beskrivs som en klok och tydlig person som bryr sig om sina medarbetare. Det är precis en sådan ledare jag har eftersökt i den här rekryteringen, säger Fia Wirén, chef för område Norr.

– Jag ser fram emot att träffa alla på P4 Jämtland och tillsammans med dem fortsätta att utveckla den lokala journalistiken. Jag har arbetat med lokala nyheter hela mitt yrkesliv och brinner för att göra innehåll som engagerar alla som bor här. Sveriges Radio har ett viktigt uppdrag och det ska bli spännande att efter 20 år i tidningsbranschen ta sig an en ny utmaning, säger Olof Ekerlid.

Som tidigare meddelats lämnar Ricky Karström tjänsten som kanalchef på P4 Jämtland den 31 augusti så Olof Ekerlid börjar sin nya tjänst den 1 september.

Foto Olof Ekerlid (Privat)

För ytterligare information eller frågor: Olof Ekerlid, mobil 070-3785451  eller Anna-Sofia Wirén, områdeschef Norr, 070-222 3185 eller e-post: fia.wiren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista