Pressmeddelande 2019-06-02

Kim Kärnfalk ny programledare för Guldklaven

Kim Kärnfalk blir ny programledare för 20-årsjubilerande Guldklavengalan i Malung - dansbandsbranschens stora prisgala som direktsänds i P4 söndagen den 14 juli kl 19.30.

– När jag fick frågan blev jag så väldigt glad att jag tackade ja direkt. Jag behövde ingen betänketid, säger Kim Kärnfalk.

Kim Kärnfalk har själv vunnit en Guldklav, för 19 år sedan. Då som sångerska i den framgångsrika pop- och dansbandsgruppen Friends. En grupp som tog Sverige med storm i början på 2000-talet och bland annat blev tvåa i Melodifestivalen.

– Jag slutade som artist i mitten av 2000-talet. Då valde jag att gå ”all-in” på min journalistkarriär, berättar Kim Kärnfalk som i dag är populär programledare för Karlavagnen och för P4 Väst.

Guldklaven instiftades år 2000 och inleder sedan dess den stora svenska dansbandsveckan i Malung – dansfesten med 82 dansband och närmare 50 000 besökare under veckan.

– Jag fanns i dansbandsbranschen en kort period av mitt liv. Men jag hade inte den mognad som krävdes för att vara kvar. Det krävs en fruktansvärd uthållighet för att vara dansbandsmusiker. De jobbar hårt och får göra nästan allting själv.

Kim Kärnfalk har inte stått på musikscenen på många år. Men i rollen som programledare är hon erfaren.

– Jag har en dotter som avgudar Arvingarna, och som programledare i P4 Väst händer det att jag har dansband som gäster. Men jag kan inte påstå att jag är helt uppdaterad vad som händer. Så det blir att läsa på lite innan Guldklaven.

En längre intervju med Kim Kärnfalk finns att lyssna på i P4 Dans på sverigesradio.se eller i appen Sveriges Radio Play.

Guldklavengalan sänds söndagen den 14 juli kl. 19.30-23.00 i P4, på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Pressbild:

Kim Kärnfalk Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Leif Eriksson, exekutiv producent
leif.eriksson@sverigesradio.se 
073-056 71 13

Göran Hedemalm, projektledare
goran.hedemalm@massamedia.se
070-268 70 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista