Pressmeddelande 2019-06-07

Artisten Cleo får eget program i P3 – sänder från Umeå i sommar

Rapparen och sångerskan Cleo flyttar hem till Umeå i sommar för att sända radio. Programmet ”Cleo i P3” kommer att bjuda på aktualiteter, populärkultur, samt flera gäster och dialog med lyssnarna. Även Oscar Zia får en egen talkshow i P3 denna sommar, med start 10 juni. Cleos program tar vid den 15 juli. Båda programmen sänds vardagar kl.13-16 i P3.

– Egentligen är jag mitt i en bebisbubbla ute på en ö utanför Stockholm. Men eftersom jag längtat hem till UÅ sen fem år tillbaks så var det ju noll tvekan om att jag ville göra det här programmet, och få bo i min stad igen. Sen att få testa mina programledarvingar som jag tror är kung, och få sitta och snacka en sommar med min bästa vän som sidekick känns ju som en dröm, säger Cleo.

Cleo i P3 får sällskap av Marc Strömberg och flera gäster med förankring i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Tillsammans kommer de spela en hel del musik och diskutera intressanta teman med lyssnare som hör av sig till programmet. Cleo kommer också att vara på plats för att bevaka Trästocksfestivalen i Skellefteå och Musikens makt i Luleå.

En annan artist som sänder radio i sommar är Oscar Zia. ”Oscar Zia i P3” blir en fartfylld talk show som varje vecka gästas av en ny kompis. Först ut är Brita Zackari, som följs av bland andra Adam Alsing, Happy Jankell och Hedda Stiernstedt. Dessutom kommer artister som Janice att sjunga och spela live i studion.

– Längtar efter att sätta mig och sända radio igen, har grymma gäster bokade och kommer ha sällskap varje vecka med personer jag ser upp till och har kul med! I 5 veckor ska jag få lyxen att hänga med Sveriges bästa radiolyssnare och det är jag sjukt peppad på, säger Oscar.

Oscar Zia i P3 sänds vardagar kl.13-16 med start den 10 juni. Cleo i P3 tar sedan över vardagseftermiddagarna från den 15 juli till 16 augusti. Programmen går att lyssna på direkt eller som poddar på hemsidan och i appen Sveriges Radio Play.

Om Cleo
Nathalie ”Cleo” Missaoui kommer ursprungligen från Umeå och började sin musikaliska bana som rappare i kollektivet Random Bastards, tillsammans med andra artister från Västerbotten som Fricky, Gonza-Ra och Trainspotters. Med dryga 10 år på hiphop-scenen har hon gjort musik med artister som Linda Pira, Adam Tensta, Alina Devecerski, Looptroop Rockers, Kristin Amparo, Syster Sol och Mwuana. Cleo var också med och grundade det feministiska musikkollektivet Femtastic med syfte att skapa en scen åt ett unga kvinnor inom urban musik och driva förändring i musikbranschen. Hon var också med och grundade Fatta-kampanjen mot sexuellt våld. 2015 nominerades hon till Guldmicken på P3 Guld.

Om Oscar
Oscar Zia slog igenom som 15-åring i programmet X Factor och har sedan dess hunnit tävla två gånger i Melodifestivalen och jobba med radioprogram som Knyckare i P3, Relationsradion i P3 och Musikhjälpen. Sommaren 2017 ledde han sommartalkshowen Zia med Nessvold i P3 och hösten 2018 släppte han sin första EP med hitlåtar som ”Det Går Aldrig” och ”Kyss mig i slo-mo”, skrivna tillsammans med bland annat Linnea Henriksson och Miss Li.

Pressbilder

Oscar Zia i P3. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Cleo i P3. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kontakt
Jenny Wikman, pressansvarig
Jenny.wikman@sverigesradio.se 
070-083 95 93

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista